چاپ خبر
در نشست مشترک پیشنهاد شد؛

ایجاد رشته «علوم شناختی و رسانه»/ همکاری علوم انسانی با علوم شناختی

سایت پیام نورنا : نشست مشترک دانشگاه علامه طباطبایی با ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برگزار و برضرورت آشنایی دانشجویان علوم انسانی با علوم شناختی و اعلام آمادگی بر راه اندازی رشته مرتبط تاکید شد.

به گزارش سایت پیام نورنا (PNUNA.COM) : مهر – دکتر کمال خرازی در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه علامه طباطبایی که در محل این دانشگاه برگزار شد، گفت: علوم شناختی با همه حوزه های علوم انسانی تداخل دارد و انتظار می رود که دانشگاه علامه کارهای برجسته ای را با دیگر دانشگاه ها، در حوزه علوم شناختی انجام دهد.

وی سپس ، به معرفی علوم و فناوری های شناختی به عنوان یکی از فناوریهای همگرای هزاره جدید و برخی از کارهای انجام گرفته در این حوزه در سطح جهانی ، مانند «واسط مغز-ماشین، کلاه هوشمند موسیقی، درمان افسردگی با رویکردهای شناختی، پروژه مغز امریکا و پروژه مغز انسان در اروپا، تحریک عمقی مغز برای درمان پارکینسون و دیستونیا» پرداخت.

خرازی به مقاله ای که اخیرا در نیچر منتشر شده و اسکیزوفرنی را بیماری ژنتیکی دانسته، اشاره کرد و اظهار داشت: این همه حاکی از اهمیت روزافزون مطالعات در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی است.

وی درباره تأثیرگذاری علوم و فناوری‌های شناختی در آموزش و پرورش شناختی، یا مدیریت شناختی و یا تاثیر آن در مطالعات یادگیری سخن گفت و افزود: می‌توان اطلاعات را به عنوان یک node و دانش را ارتباط بین node ها در نظر گرفت.

دبیر ستاد علوم شناختی ادامه داد: در شبکه های اجتماعی، ارتباطات افقی بین افراد مانند ارتباط بین نورونها است و هرچه تعامل بیشتری صورت گیرد، دانش و اطلاعات بیشتری تولید خواهدشد.

خرازی ، نکته جالب این موضوع را در تاثیرگذاری القاء غیرمستقیم و ناخودآگاه دانست ، و تاکید کرد: می‌توان نوخاستگی در اجتماعات انسانی و بسیاری مسایل اجتماعی را با توجه به مدل های ذهنی افراد تحلیل و پیش بینی کرد.

اکثر رشته های دانشگاه علامه طباطبایی مرتبط با حوزه های علوم شناختی

حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست گفت: بیشتر رشته های دانشگاه علامه با حوزه های علوم شناختی، مرتبط هستند. بنابراین هم به دلیل شخصیت حقیقی دکتر خرازی و هم به لحاظ تأثیر همکاری دانشگاه علامه با ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ، برگزاری این نشست مشترک با حضور دکتر خرازی، بسیار موثر خواهد بود.

وی افزود: دانشگاه علامه بعد از دانشگاه تهران، پرجمعیت ترین دانشگاه کشور است و در برپایی کرسی «نظریه پردازی»، رتبه اول کشوری را دارد. همچنین در چهار رشته اقتصاد، مدیریت، حقوق و ارتباطات، قطب علمی کشور محسوب می شود.

رئیس دانشگاه علامه یادآور شد: با توجه به اصلاح هرم اعضای هیات علمی، هم اکنون بیش از یک سوم اعضای هیات علمی دانشگاه علامه ، دانشیار و استاد هستند.

شجاع احمدوند معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به قدمت شصت ساله این دانشگاه، تغییر نام این دانشگاه از سال ۱۳۶۳، را سر آغاز جریانی جدید در فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این مرکز علمی دانست و افزود: هم اکنون این دانشگاه با ۱۷ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی در ۱۱ دانشکده و ۹ مرکز پژوهشی، دارای رتبه هشتم در بین دانشگاه‌های سراسر کشور است. 

وی افزود: دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه  علوم انسانی، بعد از دانشگاه تهران، رتبه دوم کشوری را دارد. در ادامه فعالیت‌های بین المللی دانشگاه نیز قرار است در ماه آینده، اولین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های فارسی زبان ، در دانشگاه علامه برگزار شود.

اعلام آمادگی ستاد علوم شناختی برای حمایت از تالیف و یا ترجمه کتب مرتبط

در ادامه این نشست، دکتر محمدتقی جغتایی مشاور عالی ستاد علوم شناختی در امور آموزش، با توجه به تحولات اخیر این حوزه در جهان ، بویژه فعالیت دانشگاه های خارج از کشور در حوزه مدیریت و علوم اجتماعی، نظیر «eye tracking در تصمیم گیری»، علوم شناختی را یک حوزه گسترده و نه صرفاً یک رشته معرفی کرد.

به گفته وی هم اکنون یک سوم مقالات رشته های پزشکی در دنیا در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی است و در حوزه های دیگر نیز بیش از یک چهارم یا یک پنجم مقالات متخصصان جهان در حوزه های مرتبط با کارکردهای شناختی مغز است.

جغتایی آمادگی ستاد علوم شناختی برای حمایت از تالیف یا ترجمه کتب مرتبط  با حوزه علوم و فناوری های شناختی را اعلام کرد و از پشتیبانی ستاد در دعوت از اساتید برجسته و صاحبنظران خارجی در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی برای سفر به ایران، و همچنین ارائه تسهیلات به دانشجویان دکتری و اساتید جوان برای استفاده از فرصت های مطالعاتی سخن گفت.

وی با تاکید بر فعالیت های بیشتر آموزشی در دو بخش دانشگاهی و عمومی، به برگزاری هفته «آگاهی از مغز» در هفته اول اسفندماه امسال، به عنوان یکی از برنامه های آموزشی در بخش عمومی اشاره کرد.

ضروت آشنایی دانشجویان علوم انسانی با حوزه علوم و فناوری های شناختی

مجید نیلی رئیس کارگروه پژوهش فناوری و زیرساخت ستاد علوم و فناوری های شناختی نیز در این نشست ضمن اشاره به نقش محوری علوم و فناوری‌های شناختی در توسعه پایدار کشور ، گفت : با توجه به تغییر پارادایم علوم و فناوری‌های شناختی در حوزه علوم انسانی، نیاز به همکاریهای جدی بین المللی برای آشنا کردن دانشجویان علوم انسانی با این حوزه توسط اساتید مطرح با H index بالا است.

نیلی افزود: لازم است تا دانشجویان علوم انسانی با استفاده از تکنیک های جدید علوم و فناوری‌های شناختی، بیاموزند که چگونه از داخل مغز به مسایل علوم انسانی نگاه کرده و باور کنند که با کار تک رشته ای ، امکان موفقیت در این حوزه وجود ندارد.

وی با اشاره به برخی از فعالیتهای گروه پژوهش ستاد علوم شناختی ،  از اساتید دعوت کرد تا با مطالعه آیین نامه های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ، هرچه بیشتر از حمایت های ستاد در گسترش حوزه علوم و فناوری‌های شناختی در رشته تخصصی خود بهره بگیرند.

اعلام آمادگی دانشگاه علامه برای راه اندازی کارشناسی ارشد رشته «علوم شناختی و رسانه»

سید مهدی فرقانی رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه نیز در این نشست مشترک ، آمادگی دانشکده ارتباطات را برای ایجاد کارشناسی ارشد رشته «علوم شناختی و رسانه» اعلام کرد و افزود: به عنوان قطب علمی علوم ارتباطات و رسانه می توانیم پس از برگزاری کارشناسی ارشد ، در مراحل بعدی اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری این رشته کنیم.

وی با اشاره به سخنان دکتر جغتایی که دو بال ترویج و اشاعه را در سطح نخبگان و در سطح عمومی دانست، پیشنهاد داد: دانشکده ارتباطات می‌تواند میزبانی نشستها را در دو حوزه «ارتباطات علم» و «روزنامه نگاری علوم» به عهده بگیرد. چرا که، علوم و فناوری‌های شناختی بحث جذابی است که قطعاً مخاطب خواهد داشت.

ابراز علاقه دانشکده های مختلف دانشگاه علامه برای همکاری با ستاد علوم شناختی  

در ادامه این نشست ، دکتر احمد برجعلی و دکتر فرامرز سهرابی رئیس و معاون دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به فعالیت های حوزه علوم و فناوری‌های شناختی  در این دانشکده از مسئولان ستاد علوم شناختی خواستند تا در نمایشگاه جانبی سمینار بین المللی «استرس و بیماری‌های روانی» که در اردیبهشت ۹۵ برگزار می‌شود، شرکت کرده و تولیدات ستاد را ارائه دهند.

دکتر علومی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه نیز طی سخنانی، به نقش علوم شناختی در دو حوزه حقوق جزا و حقوق جرم‌شناسی ، پرداخت.

Share داغ کن - کلوب دات کام 
کلید واژه ها :

نظرات کاربران

  • نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد .
  • نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمی شود.
  • از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید .
  • پاسخ های پشتیبان های سایت به رنگ سبز نمایش داده می شود . مسئولیت نظرات دیگران بر عهده ما نمی باشد.
  • قبل از ارسال هر گونه سوال ، در جستجوگر پيشرفته سايت ، سوال خود را جستجو كنيد . سوالات تكراري پاسخ داده نمي شوند و حذف مي شوند

محدودیت زمانی - کد مورد نظر رو دوباره لود کنید



  • قوانين و آيين نامه هاي دانشگاه پيام نور
  • راهنما و آموزش هاي تصويري براي دانشجويان

خبر های ویژه دانشگاه پیام نور

۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر : 69173

جزییات ، شرایط و لینک ثبت نام /

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

پیام نورنا : ثبت نام داوطلبان آزمون دوره های فراگیر کارشناسی ارشد نوبت بیست و یکم سال 1399 دانشگاه پیام نور از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور تمدید شد / دانلود دفترچه ثبت نام + لینک ثبت نام

۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68676

به دلیل وجود ویروس کرونا/

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا: دستورالعمل اجرایی ارزشیابی امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه پیام نور سال تحصیلی 1400-1399 اعلام شد / شرایط جدید به دلیل وجود ویروس کرونا

۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68513

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از طریق سایت پیام نورنا برای دانشجویان تهیه و قابل دریافت شد.

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67659

شرایط و نکات بسیار مهم /

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

سایت پیام نورنا : طبق تقویم آموزشی مهلت ثبت انتخاب و ثبت نمره معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از 16 شهریور ماه 99 آغاز شده است.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67302

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور برای دانلود قرار داده شده است/ این لیست به صورت خودکار آپدیت می شود.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67290

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

پیام نورنا :تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 برای کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه پیام نور اعلام گردید / مهمترین تاریخ های آموزشی و دانشگاهی دانشگاه پیام نور

۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر : 65827

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

پیام نورنا: دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی / برای تمامی رشته های دانشگاه پیام نور

ابزارهای سایت

ارتباط تلفنی: فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات
ارتباط با ما
شماره های اعلام شده فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات می باشد و به هیچ عنوان جوابگوی سوالات آموزشی شما نیست

تبلیغات متنی

» تبليغات متني شما در پيام نورنا
با بازديد مناســـب و بــازدهي عالي
» بهبود سطح دانشجویان پیام نور
کمک به دانشجویان پیام نور برای رفع مشکلات خود
گپ و گفتگو - خاطرات دانشجویی - دانستنی های پیام نوری و ...
» ترجمه کتاب،ترجمه مقاله، ترجمه تخصصی
ترجمه فوری کلیه زبان ها در دارالترجمه رسمی پارسیس
» اقدام پژوهی
» گزارش تخصصی
» کارشناسی ارشد بدون کنکور
» رشته های فراگیر پیام نور
» نمونه سوالات دانشگاه پیام نور
به همراه پاسخــــــــنامه
شامل آزمون نیمسال های مختلف دانشگاه پیام نور
تفکیک شده به صورت رشتـــــــــــه ای

Goto Top