چاپ خبر

نگاهی به ادغام مراکز علمی کاربردی، فنی حرفه ای و پیام نور به کجا چنین شتابان؟

پایگاه خبری دانشجویان پیام نور ” PNUNA.COM ” : دانشجوی نمونه سومین جشنواره ملی علمی کاربردی این چنین در مورد ادغام مراکز علمی کاربردی، فنی حرفه ای و پیام نور سخن می گوید

به گزارش پایگاه خبری دانشجویان پیام نور ” پیام نور نا ” : چندی پیش در یک بخشنامه ای ناگهان اعلام شد که همه مراکز دانشگاه علمی کاربردی از امسال تعطیل و ضمن ادغام با مراکز فنی و حرفه ای و پیام نور، تحت عنوان مرکزی واحد و مجزا به نام «مرکز ملی مهارت» شکل خواهد گرفت.
اعلام این خبر گرچه نگرانی هایی را در میان دانشجویان مراکز علمی کاربردی و برخی جوانان مشتاق ادامه تحصیل در این دانشگاه را فراهم کرد اما در این میان مسئولان وزارت علوم در ادغام مراکز فوق باید دقت نظر بیشتری را اعمال کنند.
براساس آمارهای موجود، در کل کشور حدود 680 مرکز دولتی و غیردولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی علمی- کاربردی فعال هستند که حدود 480 مرکز آن غیردولتی ا ست.
در حدود پانصدهزار دانشجو نیز در حال حاضر در این دانشگاه در حال تحصیل و 23 هزار استاد نیز در حال تدریس هستند.
سوای آمارهای موجود که نشان از گستردگی حجم فعالیت های دانشگاه جامع علمی کاربردی دارد، این دانشگاه در رسیدن به اهداف موردنظر بسیار موفق تر از دانشگاه پیام نور عمل کرده است. چرا که این دانشگاه با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در کشور نقش یک کارآفرین واقعی را ایفا نموده، به گونه ای که در اشتغال زایی موفقیت های قابل ملاحظه ای از دل این دانشگاه بیرون آمده است.
وجود کارآفرینان متعدد در رشته های صنعتی، علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در سراسر کشور نمونه بارز در موفقیت دانشگاه علمی- کاربردی به حساب می آید که گفته می شود سالیانه صدهزار دانشجو در کل کشور نیز در رشته های مختلف جذب این دانشگاه می شوند.
اما در کنار این موارد، نگرانی ها و سؤالات بی پاسخی هم برای دانشجویان و اساتید و مشتاقان تحصیل در مراکز علمی کاربردی به وجود آمده که آیا این اقدام در تعطیلی مراکز یاد شده یک کار کارشناسی و کاملاً حساب شده بوده است؟ و آیا مرکز ملی مهارت که قرار است تشکیل شود خروجی موفق تری نسبت به عملکرد دانشگاه علمی کاربردی خواهد داشت؟ و اصولاً این مرکز که فقط فعلاً نام آن مطرح شده، می تواند در جذب دانشجو و ایجاد کارآفرین و صدور مدارک موردتأیید وزارت علوم موفق باشد؟
از همه مهمتر تکلیف دانشجویانی که امسال می خواستند جذب مراکز علمی کاربردی شوند، چه خواهد شد؟ و 680 مرکزی هم که در سراسر کشور فعال هستند پس از این تصمیم چه باید بکنند؟ و همچنین تکلیف پرسنل شاغل در این مراکز چه خواهد بود؟

با این حال زمانی می توان یک مرکز آموزش عالی، آن هم با کارنامه قابل قبول را تعطیل کرد که برنامه های بهتر و کارشناسی تری را برای ارتقاء آن درنظر گرفت و افکار عمومی را در این باره کاملاً قانع نمود.
اما در این میان باید اذعان داشت که براساس شواهد و قرائن فراوان موجود خود مسئولان وزارت علوم هم هنوز نمی دانند چه باید بکنند؟! چراکه اگر مسئولان مربوطه برنامه دقیق و حساب شده ای برای این تصمیم- با عرض پوزش عجولانه- خود داشتند بدون شک در همان روزهای نخست انتشار این خبر، به ترسیم راه آینده و اعلام برنامه ها اقدام می کردند و همین سردرگمی امروز باعث سرخوردگی بسیاری از دانشجویان و اساتید شده است و اغلب نقدهای جدی و قابل تأملی را بر اقدام اخیر وزارت علوم و مسئولان ذیربط در تعطیلی مراکز کاربردی وادغام آن با مراکز فنی حرفه ای و پیام نور وارد می دانند که بد نیست به یکی از هزاران نقدی که امروز در میان دانشجویان و اساتید دانشگاه علمی کاربردی مطرح است اشاره کنم. براساس اعلام وزارت علوم، یکی از مراکزی که قرار است با مراکز علمی کاربردی ادغام شود، فنی و حرفه ای است. درحالی این تصمیم غیرکارشناسی اتخاذ شده که مراکز فنی و حرفه ای زیرنظر وزارت کار- و نه وزارت علوم- فعالیت دارند و شرط پذیرش آنها سطح سواد و مدرک تحصیلی نیست بلکه هدف تحویل دادن کارگر حرفه ای است. از همین رو اگر به عنوان مثال یک فردی با پایین ترین سطح سواد- درحد خواندن و نوشتن- به مراکز فنی و حرفه ای مراجعه کند و مثلاً بخواهد در رشته بنایی یا نجاری فعالیت کند او را به راحتی می پذیرند و پس از طی دوره های لازم به او گواهینامه مهارت در رشته موردنظر را می دهند و این گواهینامه هیچگونه اعتباری در ادارات و ارگان های دولتی در راستای ارتقای موقعیت شغلی و حقوقی افراد ندارد و نه تنها این گواهینامه حکم مدرک تحصیلی ندارد بلکه اصولاً با مدارک صادره از سوی وزارت علوم در جهت ارتقاء تحصیلی افراد هیچگونه ارتباطی ندارد.

حال افرادی که تصمیم بر ادغام مراکز علمی کاربردی و فنی و حرفه ای گرفته اند لطفاً به افکار عمومی، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها پاسخ دهند که اصولاً این دو مقوله، یعنی مراکز علمی کاربردی و فنی حرفه ای، چه ارتباطی باهم دارند؟! و چگونه می توان این دو مرکز با کارکردهای کاملاً مجزا و تعاریف مشخص و اختصاصی را زیر یک سقف واحد جمع کرد و در کنار هم نشاند؟! اما شاید معقولانه ترین تصمیم ادغام مراکز علمی کاربردی با پیام نور باشد. چون این دو مرکز زیرنظر مستقیم وزارت علوم فعالیت دارند و مدارک صادره آنان باید به تأیید این وزارتخانه برسد گرچه باز ادغام این مراکز هم توجیه دقیق علمی و کارشناسی ندارد. این نکته را هم باید اضافه کرد که مرکز ملی مهارت به این دلیل که به اداره کار مرتبط است و وابستگی به وزارت علوم ندارد، قطعاً نمی تواند موفقیت های به دست آمده توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی در جذب دانشجو و تنوع رشته های مختلف را کسب کند. و در واقع تصمیم اتخاذ شده از یک طرف ادامه این موفقیت ها را مسدود خواهد کرد و از طرف دیگر زمینه دلسردی حدود پانصدهزار دانشجو و فارغ التحصیلان علمی کاربردی را فراهم خواهد آورد.
با این حال مسئولان وزارت علوم چرا می خواهند با نادیده گرفتن موفقیت های مراکز علمی کاربردی، به مرکز ملی اشتغال که هنوز هیچ هویت رسمی و کارشناسی شده ای ندارد امیدوار باشند؟ آیا آقایان موافق این طرح، فکر کرده اند که اگر این مرکز خود ساخته ملی اشتغال نتواند موفقیت های لازم را کسب کند، هم به دانشگاه علمی کاربردی ضربه وارد کرده اند و هم بانی یک طرح شکست خورده شده اند؟ و آیا بهتر نیست مرکز ملی اشتغال بدون ادغام مراکز وابسته به وزارت علوم کار خود را در ابتدا شروع کند و در صورت نیاز با برخی رشته های دانشگاهی ادغام شود؟
¤ نویسنده : دانشجوی نمونه سومین جشنواره ملی علمی کاربردی –
ایرج نظافتی

Share داغ کن - کلوب دات کام 
کلید واژه ها :

نظرات کاربران

صفحات نظرات :
  1. نویسنده دیدگاه : معین - در تاریخ : 25 اردیبهشت 1393

    باسلام.باعرض پوزش من دانشجوی دانشگاه فنی وحرفه ای هستم ودرجواب شما باید بگم سابقه ی این دانشگاه به 45 سال میرسه وزیر نظر وزارت علوم هست درحالی که دانشگاه علمی وکاربردی سابقه اون به 12 سال به زور میزسه…اول ازهمه ما دانشجوهای فنی وحرفه ای هیچوقت زیر بار ادغام این دانشگاه با علمی وکاربدی که فقط مدرک تولید میکنه وهیچ بار علمی نداره نمیریم.خوشحال میشم جوابتو به ایمیلم ارسال کنید.موفق باشین.

  2. نویسنده دیدگاه : ناشناس - در تاریخ : 10 شهریور 1393

    دقیقا ما هیچ وقت زیر بار این حرف نمیریم

  3. نویسنده دیدگاه : علی - در تاریخ : 7 آبان 1393

    سطح علمی دانشجوهای فنی و حرفه ای خیلی بالاتر از علمی کاربردیه . واقعا فکر عجیبیه . دانشگاههای علمی و کاربردی اوج بی کیفیتی هستن . واقعا تاسف خوردم بحال این مسوولین .

  4. نویسنده دیدگاه : حسین - در تاریخ : 9 آبان 1393

    دوستان عزیزمراکز فنی وحرفه ای با دانشگاه فنی وحرفه ای متفاوتند
    ومنظور این مقاله مراکز فنی وحرفه ای وابسته به وزارت کارهست نه دانشگاه فنی وحرفه ای وابسته به وزارت علوم

  5. نویسنده دیدگاه : arman - در تاریخ : 21 بهمن 1393

    با سلام این را برای اقایانی میگم که ادعا دارند.بنده در هنرستان فنی و حرفه ای یکی از شهرستان های استان گیلان در رشته برق صنعتی تحصیل خود را به اتمام رساندم.با معدل 17. و به دلیل فرا رسیدن خدمت سربازی نتوانستم به ادامه تحصیل مشغول شوم و در مناطق مرزی استان کرمانشاه بصورت کامل خدمت نمودم و خدمت بنده تمام شد در یک شغل دولتی مشغول به کار شدم امابه دلیل شرایط کاری نتوانستم به دانشگاههایی مراجعه کنم که فقط در شیفت صبح کلاسها را برگزار می کنند اگر دانشگاه جامع علمی کاربردی نبود این رویای ادامه تحصیل بنده به واقعیت تبدیل نمی شد. و حتی استادان این دانشگاه در استان گیلان از افراد بزرگ این استان هستند حتی بسیاری از انها دارای مدرک دکترای تخصصی هستند و بسیار ممنونم از کسانی که چنین دانشگاه مفیدی را راه اندازی نمودند.بنده حالا مراحل پایانی کارشناسی را طی میکنم با معدل 17/5 و قصد ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد در کنکور 95 رادارم .این را گفتم که بگم اگر کسی واقعا درس خوان باشد در هر جایی در هر دانشگاهی ودر هر زمینه ای ترقی خواهد نمود .با تشکر از عزیزانی که در راس و امور این داشگاه زحمات بسیاری می کشند .

  6. نویسنده دیدگاه : arman - در تاریخ : 22 بهمن 1393

    با سلام مجدد.سال تاسیس دانشگاه علمی کاربردی سال 1370 و سال تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای سال 1390 می باشد. منبع ویکی پدیا.

  7. نویسنده دیدگاه : مرتضی - در تاریخ : 28 مهر 1394

    فقط اینو بهتون بگم که دانشگاه فنی و حرفه ای افرادی مثل شهید بزرگوار تهرانی مقدم پدر موشکی ایران رو تربیت کرده است که هنوز که هنوزه از موشک های ساخته شده ایشان رو نمایی میشه.
    متاسفم که با این دانشگاه این گونه رفتار میشه دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای در اوج مظلومیت هستند.

  8. نویسنده دیدگاه : مرتضی - در تاریخ : 4 آبان 1394

    منظورشون دانشگاه فنی و حره ای نیست.مراکز فنی وحرفه ای هستش.آخه دانشگاه فنی کجا علمی کاربردی کجا!

  9. نویسنده دیدگاه : ارس - در تاریخ : 27 دی 1395

    سلام بزرگواران محصل وفارغ التحصیل دانشگاه فنی و علمی کاربردی
    احتراما ببینید آیا رشته های تحصیلی شما بزرگواران بطو عام آیا بازار کار دارد.
    بنظر بنده که جز جامعه ی علمی کشورم به این مسئله حساسیت نشان دادن درعین احترام به نظر شماها بی حاصل است.
    آنچه مهم است خروجی بیکار هر دو دانشگاه محترم است. مسولین بجای ادغام بفکر اشتغال باشند.

  • نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد .
  • نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمی شود.
  • از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید .
  • پاسخ های پشتیبان های سایت به رنگ سبز نمایش داده می شود . مسئولیت نظرات دیگران بر عهده ما نمی باشد.
  • قبل از ارسال هر گونه سوال ، در جستجوگر پيشرفته سايت ، سوال خود را جستجو كنيد . سوالات تكراري پاسخ داده نمي شوند و حذف مي شوند

محدودیت زمانی - کد مورد نظر رو دوباره لود کنید



  • قوانين و آيين نامه هاي دانشگاه پيام نور
  • راهنما و آموزش هاي تصويري براي دانشجويان

خبر های ویژه دانشگاه پیام نور

۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر : 69173

جزییات ، شرایط و لینک ثبت نام /

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

پیام نورنا : ثبت نام داوطلبان آزمون دوره های فراگیر کارشناسی ارشد نوبت بیست و یکم سال 1399 دانشگاه پیام نور از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور تمدید شد / دانلود دفترچه ثبت نام + لینک ثبت نام

۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68676

به دلیل وجود ویروس کرونا/

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا: دستورالعمل اجرایی ارزشیابی امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه پیام نور سال تحصیلی 1400-1399 اعلام شد / شرایط جدید به دلیل وجود ویروس کرونا

۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68513

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از طریق سایت پیام نورنا برای دانشجویان تهیه و قابل دریافت شد.

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67659

شرایط و نکات بسیار مهم /

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

سایت پیام نورنا : طبق تقویم آموزشی مهلت ثبت انتخاب و ثبت نمره معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از 16 شهریور ماه 99 آغاز شده است.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67302

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور برای دانلود قرار داده شده است/ این لیست به صورت خودکار آپدیت می شود.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67290

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

پیام نورنا :تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 برای کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه پیام نور اعلام گردید / مهمترین تاریخ های آموزشی و دانشگاهی دانشگاه پیام نور

۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر : 65827

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

پیام نورنا: دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی / برای تمامی رشته های دانشگاه پیام نور

ابزارهای سایت

ارتباط تلفنی: فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات
ارتباط با ما
شماره های اعلام شده فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات می باشد و به هیچ عنوان جوابگوی سوالات آموزشی شما نیست

تبلیغات متنی

» تبليغات متني شما در پيام نورنا
با بازديد مناســـب و بــازدهي عالي
» بهبود سطح دانشجویان پیام نور
کمک به دانشجویان پیام نور برای رفع مشکلات خود
گپ و گفتگو - خاطرات دانشجویی - دانستنی های پیام نوری و ...
» ترجمه کتاب،ترجمه مقاله، ترجمه تخصصی
ترجمه فوری کلیه زبان ها در دارالترجمه رسمی پارسیس
» اقدام پژوهی
» گزارش تخصصی
» کارشناسی ارشد بدون کنکور
» رشته های فراگیر پیام نور
» نمونه سوالات دانشگاه پیام نور
به همراه پاسخــــــــنامه
شامل آزمون نیمسال های مختلف دانشگاه پیام نور
تفکیک شده به صورت رشتـــــــــــه ای

Goto Top