چاپ خبر

بین المللی سازی اساتید و دانشجویان چالش دانشگاه های عضو بریکس

پیام نورنا : رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز گفت: بین المللی شدن اساتید و دانشجویان بسیار مهم است و یکی از چالش های عمده دانشگاه ها در کشورهای عضو بریکس و نوظهور اقتصادی بشمار می رود.

به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : مهر – جعفر مهراد گفت: انتشار نتایج رتبه بندی بریکس و اقتصادهای نوظهور (برزیل، روسیه، هندوستان، چین و آفریقای جنوبی) نشان می دهد هیچ یک از دانشگاه های هندوستان در گروه ۱۰ دانشگاه برتر قرار ندارند. اما، همین رتبه بندی نشان می دهد چین به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته است.

وی افزود: چین در بین ۱۰۰ دانشگاه دارای ۲۷ موسسه و در بین ۱۰ دانشگاه دارای ۵ موسسه آموزش عالی برتر است. دانشگاه پکن در این رتبه بندی جایگاه نخست  و دانشگاه شینگهوا رتبه دوم را به خود اختصاص داده اند.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد: سیاستگذاران و مدیریت های کلان دانشگاه ها در بریکس و اقتصادهای نوظهور لازم است بر این امر واقف باشند که دانشگاه های این مناطق نباید در تمام جنبه هایی که شامل فعالیت های علمی و تحقیقاتی است ورود پیدا کنند.

مهراد تاکید کرد: حتی این دانشگاهها نباید تصور کنند که به دانشگاه های پژوهش محور مبدل شده و در رتبه بندی های بین المللی شرکت کنند، کاری که متاسفانه تعداد زیادی از موسسات آموزش عالی کشورمان بی توجه به زیر ساخت ها ورود می کنند.

وی عنوان کرد: اما اگر کشوری مانند هندوستان که برترین موسسه آن در رتبه بندی سال ۲۰۱۶ میلادی انستیتو علوم هند در بنگلور با رتبه ۱۶ بود، درخصوص ایجاد دانشگاه های معتبر بین المللی تاکید دارد، گام های جدی وجود دارد که باید برداشته شود.

چهره ماندگار علمی کشور گفت: یکی از راه ها این است که باید میان دانشگاهها براساس کیفیت، عملکرد و مشارکت تفاوت گذاشت و به دانشگاههایی که به خوبی عمل می کنند قطع نظر از دولتی یا غیر دولتی بودن منابع مالی بیشتری تخصیص داد.

مهراد اظهار داشت: با الهام از ابتکار پروژه ۱۰۰-۵  روسیه که هدف آن قرار دادن ۵ دانشگاه در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان تا سال ۲۰۲۰ میلادی است، بریکس و سایر کشورهای در حال توسعه لازم است تعدادی از دانشگاههای ممتاز خود را با منابع مختلف تقویت کنند، درست مانند وزارت علوم ایران که اخیرا بعد از آخرین  نشست روسای دانشگاه های برتر روسیه به تعدادی از دانشگاه های برتر کشور اعلام کرد تا درصدد است از ۵ دانشگاه ممتاز و ۵ پژوهشگاه برجسته برای ورود به رتبه بندی های بین المللی حمایت و از آنها پشتیبانی کند.

وی تاکید کرد: چین نیز در دو دهه گذشته در این حوزه به ابتکاراتی دست زده است.

این چهره ماندگار علمی کشور افزود: موفقیت در دانشگاه های بریکس و سایر کشورهای در حال توسعه به افزایش قابل توجه بودجه بستگی دارد.

مهراد خاطرنشان کرد: بررسی مجدد چارچوب  سیاست ها پیرامون گرنت پژوهشی برای حصول اطمینان از اینکه پژوهانه ها به درستی مورد استفاده قرار می کیرند، ضروری است.

وی تاکید کرد: لازم است در  اعضای هیات علمی برای انجام تحقیقات و نشر آثار علمی انگیزه های لازم ایجاد شود.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: بین المللی کردن اعضای هیات علمی و دانشجویان بسیار مهم است و یکی از چالش های عمده دانشگاه ها در کشورهای عضو بریکس و نوظهور اقتصادی است.

مهراد گفت: دانشگاه های تراز اول همیشه دانشجویان و اعضای هیات علمی را از کشورهای مختلف جذب می کنند و دانشگاه های بریکس و در حال توسعه نیز که بخواهند در ردیف این کشورها قرار کیرند لازم است اینگونه عمل کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر ابتکاراتی مانند اعطای بورس و فلوشیپ به دانشجویان و سیاست های جذب و توسعه شغلی در مورد اعضای هیات علمی، کارهای بیشتری را می توان با شرکای بین المللی انجام داد.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: برای همکاری های بین المللی مولفه هایی وجود دارد که لازم است در کشورهای نوظهور علمی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

مهراد اظهار داشت: ابتکارات تدریس مشترک، پروژه های پژوهشی مشترک، همایش های مشترک، برنامه های اعطای مدرک مشترک، فرصت های مدرسه های تابستانی و زمستانی، برنامه های تحصیل در خارج و برنامه های اجرایی مشترک آموزشی از مولفه های بین المللی سازی دانشگاه ها است.

وی گفت: این ابتکارات در اکثر کشورها به ویژه در کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند چین، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و ژاپن اساس رشد دانشگاه های تراز اول شده که در حال توسعه و شکوفایی است.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز افزود: تعداد دانشجویان این کشورها در سال ۲۰۱۲ میلادی در چین به ۳۳ هزار نفر رسیده است و آنچه باید مورد توجه کشورهای در حال توسعه باشد، آن است که چین در آغاز هزاره سوم میلادی از این بازار جهانی سهم چندانی در اختیار نداشت.

مهراد عنوان کرد: اکنون چین سومین سهم بازار را در جذب دانشجویان بین المللی دارد.

به گفته ویحتی مهمتر از بین المللی سازی، استقلال بیشتر دانشگاه ها از دولت ها و سازمان های رگلاتوری است. این امر مستلزم تغییرات مهم در سطوح مختلف سیاستگزاری و حاکمیتی است.

Share داغ کن - کلوب دات کام 
کلید واژه ها :

نظرات کاربران

  • نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد .
  • نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمی شود.
  • از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید .
  • پاسخ های پشتیبان های سایت به رنگ سبز نمایش داده می شود . مسئولیت نظرات دیگران بر عهده ما نمی باشد.
  • قبل از ارسال هر گونه سوال ، در جستجوگر پيشرفته سايت ، سوال خود را جستجو كنيد . سوالات تكراري پاسخ داده نمي شوند و حذف مي شوند

محدودیت زمانی - کد مورد نظر رو دوباره لود کنید



  • قوانين و آيين نامه هاي دانشگاه پيام نور
  • راهنما و آموزش هاي تصويري براي دانشجويان

خبر های ویژه دانشگاه پیام نور

۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر : 69173

جزییات ، شرایط و لینک ثبت نام /

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

پیام نورنا : ثبت نام داوطلبان آزمون دوره های فراگیر کارشناسی ارشد نوبت بیست و یکم سال 1399 دانشگاه پیام نور از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور تمدید شد / دانلود دفترچه ثبت نام + لینک ثبت نام

۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68676

به دلیل وجود ویروس کرونا/

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا: دستورالعمل اجرایی ارزشیابی امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه پیام نور سال تحصیلی 1400-1399 اعلام شد / شرایط جدید به دلیل وجود ویروس کرونا

۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68513

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از طریق سایت پیام نورنا برای دانشجویان تهیه و قابل دریافت شد.

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67659

شرایط و نکات بسیار مهم /

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

سایت پیام نورنا : طبق تقویم آموزشی مهلت ثبت انتخاب و ثبت نمره معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از 16 شهریور ماه 99 آغاز شده است.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67302

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور برای دانلود قرار داده شده است/ این لیست به صورت خودکار آپدیت می شود.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67290

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

پیام نورنا :تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 برای کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه پیام نور اعلام گردید / مهمترین تاریخ های آموزشی و دانشگاهی دانشگاه پیام نور

۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر : 65827

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

پیام نورنا: دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی / برای تمامی رشته های دانشگاه پیام نور

ابزارهای سایت

ارتباط تلفنی: فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات
ارتباط با ما
شماره های اعلام شده فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات می باشد و به هیچ عنوان جوابگوی سوالات آموزشی شما نیست

تبلیغات متنی

» تبليغات متني شما در پيام نورنا
با بازديد مناســـب و بــازدهي عالي
» بهبود سطح دانشجویان پیام نور
کمک به دانشجویان پیام نور برای رفع مشکلات خود
گپ و گفتگو - خاطرات دانشجویی - دانستنی های پیام نوری و ...
» ترجمه کتاب،ترجمه مقاله، ترجمه تخصصی
ترجمه فوری کلیه زبان ها در دارالترجمه رسمی پارسیس
» اقدام پژوهی
» گزارش تخصصی
» کارشناسی ارشد بدون کنکور
» رشته های فراگیر پیام نور
» نمونه سوالات دانشگاه پیام نور
به همراه پاسخــــــــنامه
شامل آزمون نیمسال های مختلف دانشگاه پیام نور
تفکیک شده به صورت رشتـــــــــــه ای

Goto Top