- مخابره شده در تاریخ : ۲۹ / تیر / ۱۳۹۴
- کد خبر : 22217
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 22217
تعیین نماینده استانی برای نظارت بر شهریه خوابگاههای غیردولتی
پایگاه خبری دانشجویان پیام نور (پیام نورنا) : مدیرعامل خوابگاه داران غیر دولتی از تعیین نماینده برای هر استان به منظور نظارت بر شهریه خوابگاههای غیر دولتی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری دانشجویان پیام نور (PNUNA.COM) : ایسنا – فرامرز محمودی ، با اشاره به شهریه خوابگاههای غیردولتی گفت:افزایش شهریه برای هر خوابگاه دار، یک امر اختیاری و بر اساس میزان تورمی است که دولت اعلام می کند.در واقع بر اساس تورم هر ساله به خوابگاه داران اعلام می شود که اگر تمایل دارند می توانند شهریه را افزایش دهند.
وی ادامه داد:اما خوابگاه داران باید توجه داشته باشند از آنجائی که فعالیتشان به صورت رقابتی است ،اگر افزایش شهریه بیش از اندازه باشد دانشجویان از خوابگاهها استقبال نمی کنند.از طرف دیگر برای هر استان نمایندهای تعیین شد و نمایندگان هر استان با توجه به شرایط استان و پس از نظارت و بازرسی هر خوابگاه تشخیص می دهند که شهریه ها باید افزایش یابد یا خیر.
مدیرعامل خوابگاه داران غیر دولتی با اشاره به رتبهبندی خوابگاه های غیردولتی گفت: طبق دستورالعمل صندوق رفاه دانشجویان، خوابگاهها به سه دسته تقسیم بندی شده اند و هر دسته هم به سه درجه عالی،خوب و متوسط تقسیم می شود.این تقسیم بندی بر اساس معیارهایی است که صندوق رفاه با همکاری کارشناسان تهیه کرده است.این معیارها شامل متراژ خوابگاه،داشتن امکاناتی همچون یخچال و فریزر،داشتن اتاق مشاوره و… می شود و چنانچه خوابگاه دارای این معیارها به میزان مطلوب باشد میتواند به تناسب امکانات، شهریه بیشتری اخذ کند.
درخواست اتحادیه خوابگاهداران غیر دولتی از دولت
محمودی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر حدود 50 هزار دانشجو در 250 خوابگاه غیردولتی دارای مجوز سکونت دارند،درمورد مشکلات این خوابگاه ها اظهار کرد: خوابگاه داران از یک طرف در بحث پرداخت هزینه انرژی ها،آب،برق گاز و تلفن با چالش جدی مواجه هستند و از طرف دیگر باید مالیات،عوارض و… پرداخت کنند، به همین دلیل ممکن است فعالیت تعدادی از این خوابگاهها در آینده نزدیک متوقف شود.برای مثال یکی از خوابگاهها در اطراف پل کریم خان باید مبلغ 5 میلیون تومان پول آب و 8 میلیون تومان پول برق پرداخت کند که پرداخت هزینههای اینچنینی از معضلات جدی خوابگاه داران است.
وی با تاکید بر اینکه قشر دانشجو استحقاق بهترین خدمات را دارند،افزود: به همین دلیل انتظار داریم دولت از فعالیتهای ما استقبال کرده و به ما کمک کند.برای مثال انتظار این است که خوابگاههای غیردولتی معاف از مالیات باشند و آب و برق و گاز با حداقل قیمت به ما ارائه شود تا بتوانیم با همکاری صندوق رفاه دانشجویان، خوابگاه ها را به سمت استاندارد شدن ارتقاء دهیم و پاسخگوی مشکلات دانشجویان باشیم.
لغو مجوز،شدیدترین نحوه برخورد با خوابگاهداران متخلف
مدیرعامل خوابگاه داران غیر دولتی در ادامه به این پرسش که آیا خوابگاهداران غیر دولتی اجازه اسکان دادن به افراد غیر دانشجو را دارند یا خیر،پاسخ داد:در این خوابگاهها باید فقط به دانشجویان اسکان داده شود،البته ممکن است دانشجویی شاغل باشد که این امر مشکلی ندارد.اما چنانچه تخلفی در این زمینه رخ دهد،ابتدا به صورت شفاهی تذکر داده میشود بعد کتبی و اگر تخلف ادامه یابد مجوز خوابگاه لغو می شود.
محمودی درمورد خوابگاههای غیردولتی که مجوز صندوق رفاه دانشجویان را ندارند نیز اظهار کرد:خوابگاهی را خوابگاه دانشجویی لحاظ می کنیم که از صندوق رفاه مجوز داشته باشد،اما عده ای خانه شخصی خود را تبدیل به خوابگاه کرده اند و ممکن است باعث بروز مشکلاتی شوند. از سوی دیگر برخورد با خوابگاههایی که مجوز ندارند بر عهده اماکن است و اگر ارگانهای دیگر مانند اماکن همکاری منسجمی در این زمینه داشته باشند به نفع کشور و دانشجویان است.
نظرات کاربران