- مخابره شده در تاریخ : ۱۱ / آبان / ۱۳۹۴
- کد خبر : 27976
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 27976
نامه رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای به نوبخت/ رایزنی برای سرباز تکنسین
پایگاه خبری دانشجویان پیام نور (پیام نورنا) : رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای از ارسال نامه ای به رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تجهیزات دانشگاهی گفت: تجهیزات دانشگاه مربوط به ۵۰ سال قبل می شود.
به گزارش پایگاه خبری دانشجویان پیام نور (PNUNA.COM) : مهر – دکتر مسعود شفیعی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با اشاره به بزرگداشت پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: پنجمین سالگرد دانشگاه فنی و حرفه ای روز یکشنبه ۲۴ آبان در هتل المپیک با حضور مسئولان کشوری برگزار می شود و تا کنون ۳ وزیر دولت قول حضور در مراسم را داده اند .
وی افزود: هدف ما شناساندن توانمندیهای دانشگاه فنی و حرفه ای به جامعه است .
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: آموزشکده های فنی و حرفه ای سال ۹۰ طبق ماده ۲۳ برنامه پنجم توسعه از وزارت آموزش و پرورش جدا شده و طبق ماده مذکور به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وابسته شدند .
تحصیل حدود ۲۰۰ هزا ر دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه ای
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای تحت پوشش وزارت علوم بوده و قدمت پنج ساله دارد، یادآورشد: این دانشگاه یکی از ۳ ابر (بزرگ) دانشگاه دولتی است و در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار دانشجو و ۱۷۲ مرکز در کل کشور دارد که ۱۰ مرکز ، دانشکده و مابقی آموزشکده هستند.
بررسی تبدیل ۶۰ آموزشکده فنی به دانشکده
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: بیش از ۶۰ مرکز این دانشگاه قابلیت دانشکده شدن را دارد که تقاضای آن را به وزارت علوم داده ایم که در دست بررسی است. در آینده نزدیک شاهد بیش از ۵۰ دانشکده فنی و حرفه ای خواهیم بود.
مراکز فنی و حرفه ای؛ مراکز دانشگاهی تک جنسیتی
وی با بیان اینکه مراکز این دانشگاه تک جنسیتی هستند افزود: چهار پنجم دانشجویان این دانشگاه کاردانی و یک پنجم کارشناسی ناپیوسته و اندکی کارشناسی پیوسته هستند.
جذب دانشجویان فنی توسط بازار کار پیش از فارغ التحصیلی
شفیعی با اشاره به این مطلب که دانشجویان این دانشگاه مهارت محور هستند افزود: بیش از ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه وارد بازار کار می شوند و حتی برخی رشته ها ۱۰۰ درصد وارد بازار شده و نهادها قبل از فارغ التحصیلی خواستار جذب این دانشجویان هستند.
وی یادآورشد: دردنیای پیشرفته به ازای هر مدرک کارشناسی ۳تا ۵ تکنسین باید تربیت شود ولی در کشور ما به دلیل مدرک محوری عکس این قضیه صادق است.
عدم برابری سطح علمی و فناوری در کشور
شفیعی با بیان اینکه سطح علمی و سطح فناوری ما باهم برابری نمی کند افزود: وضعیت علمی ما در منطقه خوب است ولی چند مقاله علمی ما به اختراع و یا پتنت تبدیل شده است ؟ بنابراین دانشگاه ها باید به کشور کمک کنند نه اینکه سربار کشور باشند.
نامه رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای به رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی
وی در ادامه به تجهیزات این دانشگاه اشاره کرد و افزود: بیشتر تجهیزات آزمایشگاهی این دانشگاه مربوط به ۵۰ سال گذشته است و ما امیدواریم دولت در این زمینه به دانشگاه کمک کند و در این رابطه نامه ای به دکتر نوبخت نوشته و درخواست کرده ایم در این زمینه مساعدت کنند.
تصویب دستورالعمل تطبیق کادرآموزشی دانشگاه فنی حرفه ای با اعضای هیات علمی
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به تغییر آیین نامه ارتقا این دانشگاه از تصویب آیین نامه دستورالعمل تطبیق کادر آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای با اعضای هیات علمی در هیات امنای دانشگاه خبر داد .
وی در توضیح این آیین نامه گفت: اعضای هیات علمی این دانشگاه چون دبیر بودند، ساختار آنها آموزش و پرورشی بود، برای همین کادر آموزشی این دانشگاه با هیات علمی تطبیق داده شد و هیات امنا نیز تصویب کرد. یعنی افرادی که دکتری تخصصی دارند به استادیار فنی، افرادی که کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای دارند مربی فنی و افرادی که کارشناسی دارند به آموزشیار فنی تطبیق داده شدند.
راه اندازی دوره کارشناسی به صورت فنی و حرفه ای
وی در ادامه به راه اندازی دوره کارشناسی به صورت فنی و حرفه ای که به تربیت تکنسین در ۴ سال می پردازد اشاره کرد.
گسترش همکاری دانشگاه فنی و دانشگاه های خارجی
شفیعی به گسترش همکاری این دانشگاه با دانشگاه های خارج از کشور از جمله، آلمان، پرتغال، ژاپن و مالزی اشاره کرد و گفت: برنامه ما ایجاد شعبه مشترک، تربیت مدرسان این دانشگاه توسط متخصصان خارجی، راه اندازی دوره های مشترک و غیره خواهد بود. تاکنون نیز بازدید و زایزنی هایی نیز با دانشگاه های مذکور داشته ایم .
کاهش تعداد دانشجویان شبانه فنی و حرفه ای
وی درآمد اختصاصی دانشگاه در برنامه بودجه را ۹۰ میلیارد تومان عنوان کرد که مقداری از آن توسط دانشجویان شبانه و مابقی از محل درآمد دانشگاه تامین شده است .و یکی از مشکلات دانشگاه کاهش دانشجویان شبانه است که باید دراین زمینه تدبیری بیاندیشد.
رایزنی های امیدوار کننده در خصوص طرح سرباز تکنسین
شفیعی در خصوص طرح سرباز تکنسین نیز گفت: این طرح در حال پیگیری است رایزنی هایی نیز دراین خصوص انجام شده که امیدوار کننده است .
عدم ارایه برخی از املاک دانشگاه توسط آموزش و پرورش
وی درباره برخی از املاک این دانشگاه نیز گفت: طبق ماده ۲۳ املاک این دانشگاه باید از آموزش و پرورش جدا می شد که این کار صورت نگرفته و مقداری از املاک باقی مانده است و چون دانشگاه بر روی آنها مالکیت ندارد نمی تواند کار اقتصادی انجام دهد که امیدواریم این مساله هم به زودی حل شود.
نظرات کاربران