- مخابره شده در تاریخ : ۱۷ / اسفند / ۱۳۹۵
- کد خبر : 51871
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 51871
ساختار فعلی دانشگاه ها پاسخگوی ارتباط با کشورهای خارجی نیست
پیام نورنا : رئیس دانشگاه امیر کبیر گفت: برای اینکه در رتبه بندی های بین المللی جایگاه مناسبی داشته باشیم، باید ساختار دانشگاه ها اصلاح شود ، ساختار فعلی پاسخگوی ارتباط با خارج نیست .
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : مهر – سید احمد معتمدی در هفتمین نشست هماندیشی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری که امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر برنامه راهبردی را تدوین کرده است که اهداف مختلفی دارد. قرار گرفتن در زمره ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان تا سال ۱۴۰۴ و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم از مهمترین اهداف این دانشگاه است.
وی در ادامه بر ضرورت داشتن برنامه راهبردی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: برنامه راهبردی کمک میکند که برنامههای اجرایی را تدوین و نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کنیم. در واقع دانشگاه امیرکبیر برای قرار گرفتن جزء ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان نیازمند شناسایی شاخصها و گسترش روابط بینالمللی خود است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: متاسفانه وضعیت روابط بینالملل دانشگاههای کشور چندان مطلوب و رضایتبخش نیست در واقع قرار گرفتن در صدر دانشگاههای برتر نیازمند این است که حدود ۱۰ درصد روابط بینالمللی خود را با دانشگاههای دیگر تقویت کنیم و ۴۰ درصد نام و فعالیتهای دانشگاه در سطح جهانی شهرت بینالمللی داشته باشد.
معتمدی یادآور شد: جایگاه دانشگاههای داخل کشور بسیار بالاتر از رتبهبندیهای اعلام شده توسط موسسات و سازمانهای مختلف است. اگرچه دانشگاههای ما توانستند در عرصههای بینالمللی موفقیتهایی را به دست آورند اما برای حضور در این عرصه نقاط ضعفی داریم که باید این موانع برطرف شود چرا که دانشگاههای ما توانایی و پتانسیلهای بسیار بالایی از نظر استاد و پژوهش در عرصه بینالمللی دارند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر افزود: در حال حاضر دانشگاههای ما از نظر درآمدهای صنعتی نسبت به بودجههایی که در اختیار آنها قرار میگیرد به بالای ۵۰ درصد میرسد اما این دانشگاهها در عرصه فعالیتهای بینالمللی امتیاز زیر ۵ درصد را کسب کردهاند. باید ساز و کارهایی اندیشیده شود که موانع و مشکلات حضور دانشگاهها در عرصههای جهانی را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر وضعیت دانشگاه MIT را با دانشگاههای داخل کشور مقایسه کنیم، این دانشگاه حدود ۲۹۸۰ کادر علمی در اختیار دارد که ۱۶۷۴ نفر از این اعضا خارجی هستند اما در دانشگاههای داخل کشور حتی گاهی مواقع یک استاد خارجی هم حضور ندارد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر همچنین تغییر ساختارها را از اصلیترین ملزومات گسترش روابط بینالمللی دانشگاهها، دانست و گفت: اگرچه بعد از برجام وضعیت دانشگاهها برای حضور در عرصههای بینالمللی بهتر شده است اما هنوز ساختارهای قدیمی اجازه حضور فعالتر و مطلوبتر فعالیتهای بینالمللی را به دانشگاههای ما نمیدهد و باید ساختارها اصلاح شود.
نظرات کاربران