- مخابره شده در تاریخ : ۲۶ / شهریور / ۱۳۹۶
- کد خبر : 58646
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 58646
منع دانشگاه های برتر هند از دریافت سرمایه خارجی
پیام نورنا : وزارت کشور هند دستوری مبنی بر ممنوعیت استفاده از سرمایههای خارجی برای انجام پروژههای تحقیقاتی و دانشگاهی توسط دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این کشور صادر کرده است که پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – به نقل از یو.دبلیو نیوز، دستور وزارت کشور برای ممنوعیت تعدادی از موسسات آموزش عالی، از جمله دانشگاه “دهلی” و دانشگاه “جواهرلعل نهرو”، و همچنین موسسات تحقیقاتی مهم مانند “شورای تحقیقات پزشکی هند”، از دریافت منابع مالی خارجی، مسائل مربوط به استقلال این موسسات را مطرح کرده و آینده پروژههایی با حامیان مالی خارجی را زیر سوال برده است.
طبق این دستور که در تاریخ 14 سپتامبر ابلاغ شد حدود 65 دانشگاه و موسسه آموزش عالی از جمله چندین موسسه فناوری، دانشگاه “پنجاب”، دانشگاه “باناراس هندو”، دانشگاه “ساویتریبای فول پون” و دانشگاه “آزاد ملی ایندیرا گاندی” در فهرست دانشگاهها و موسساتی که از دریافت کمکهای مالی خارجی منع شدهاند، دیده میشوند.
این موسسات و دانشگاهها در میان چند صد سازمان دیگر، از جمله انجمنهای حرفهای، گروههای داوطلبانه و سازمانهای غیردولتی از دریافت وجوه خارجی ممنوع شدهاند، زیرا گزارش شده بود که پروندههای سالانه را طبق قانون تنظیم مقررات خارجی کشور (FCRA)، که قوانین سختگیرانه گزارش مالی خارجی را در بر میگیرد، ارائه ندادهاند.
سایر موسسات و سازمانهای تحقیقاتی متاثر از این تصمیم عبارتند از: موسسه فناوری دهلی، شورای تحقیقات کشاورزی هند، دانشکده نقشهکشی و معماری، بنیاد صلح گاندی و موسسه و مرکز تحقیقاتی قلب “اسکورتس”.
“راجات داتا” استاد تاریخ در دانشگاه “جواهرلعل نهرو” (JNU) میگوید: اگر ممنوعیت اجرا شود و بدون مجوز زمانی که برای انطباق و پذیرش نباشد، میتواند پروژههای مشترک را که توسط نهادهای خارجی تامین شدهاند، حتی به صورت موقت، تحت تأثیر قرار دهد.
دیگران میگویند که ممنوعیت میتواند به خصوص بر کمکهای خارجی توسط فارغ التحصیلان خارجی و دیگر کمکهای خیریه و بشردوستانه تاثیر بگذارد. کمکهایی که به عنوان مثال از طرف بنیاد ژاپن و بنیاد کره در چند سال گذشته به دانشگاه “دهلی” (DU) برای برگزاری کنفرانسهای بین المللی صورت گرفته است.
کمکهای مالی به برنامههای بین المللی نیز میتواند تحت تأثیر قرار گیرد و این ترس وجود دارد که همکاریهای بین المللی و سایر برنامهها میان دانشگاههای بین المللی را مختل سازد.
با این تفاسیر، احتمال دارد بودجه علمی دانشگاههای تحقیقاتی دیگر توسط آژانسهای تحقیقاتی خارجی فراهم نشده و به جای آن توسط سازمانهای دولتی هند مانند وزارت علوم و فناوری تامین شود.
نظرات کاربران