- مخابره شده در تاریخ : ۲۶ / مهر / ۱۳۹۶
- کد خبر : 59329
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 59329
مخالفت وزارت بهداشت با اعمال سهمیه 5 درصد/ تشکیل کارگروهی برای بررسی اصلاح قانون سهمیه ها
پیام نورنا : قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: این وزارتخانه از ابتدا با اختصاص 5 درصد سهمیه به ایثارگران مخالف بود و این کار مشکلات زیادی را در آزمون های وزارت بهداشت ایجاد کرد.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – دکتر حمید اکبری با اشاره به تصویب اختصاص ۵ درصد از سهمیه آزمونهای وزارت بهداشت و وزارت علوم بر اساس قانون برنامه ششم توسعه به سهمیه ایثارگران در پذیرش گفت: وزارت بهداشت از ابتدا با اینکه این کار کارشناسی نشده را یک شبه در برنامه ششم لحاظ کنند و ۵ درصد ظرفیت هم به کسانی داده شود که ۶ ماه جبهه بودند و خانواده و همسر آنها نیز بتواند از این استفاده ظرفیت استفاده کنند مخالف بود، چراکه بخش زیادی از ظرفیت ۲۵ درصدی که از قبل برای شهدا و ایثارگران وجود داشت نیز پیش از این خالی می ماند.
وی با تاکید بر عدم لزوم اضافه شدن ۵ درصد سهمیه به آزمونهای وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر این قانون کارشناسی می شد و نظر وزارت بهداشت را نیز در این زمینه می گرفتند قطعا مجلس نیز به این نتیجه می رسید که تصویب قانون لزومی ندارد.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: این قانون می توانست به این ترتیب باشد که از همان ظرفیت ۲۵ درصد سهمیه شهدا و ایثارگران استفاده شود چرا که این ظرفیت همواره به جز در دانشگاه های بزرگ و مستقر در تهران که معمولا تکمیل میشد در سایر دانشگاهها خالی میماند.
وی تصریح کرد: اضافه شدن سهمیه ۵ درصد در آزمونهای وزرات بهداشت مشکلات زیادی را ایجاد کرد ولی به دلیل اینکه قانون بود باید اجرا میشد و سازمان سنجش آن را اجرا کرد و ما نیز در آزمون های برگزار شده در سال ۹۶ که کل مراحل برگزاری آن در سال جاری بود آن را اعمال کردیم.
اکبری اظهار کرد: در وزارت بهداشت سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم در سال ۹۲ برای گروه پزشکی در راستای عدالت آموزشی تصویب شد و به غیر از آن ۲۵ درصد نیز برای سهمیه شاهد و ایثارگر وجود داشت و ۵ درصد نیز امسال اعلام شد و چند درصد از ظرفیت نیز به استعداد های درخشان تعلق دارد و در مجموع برای داوطلب آزاد که وارد رقابت کنکور می شود ظرفیت خالی چیزی حدود ۳۵ درصد است و این برای داوطلبان سهمیه آزاد قابل قبول نیست که با اینهمه تلاش فقط از ۳۵ درصد ظرفیت رشته های علوم پزشکی برخوردار باشند.
وی افزود: این مشکل در رشتههای وزارت علوم نیست چون وزارت علوم مشکل ظرفیت ندارد و به قدری صندلی خالی دارد که این ظرفیتها در آن مشکلی ایجاد نمیکند به علاوه اینکه ۳۰ درصد عدالت آموزشی نیز برای گروههای پزشکی است و این مسائل موجب میشود داوطلبی که سال گذشته با نمره پایینتری در رشته خوبی قبول شده است امسال با نمره بالاتری در کنکور در آن رشته را پذیرفته نشود و این مسائل موجب اعتراضات داوطلبان شد.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: ما راهکارهای پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده ایم و این موضوع در شورای انقلاب فرهنگی نیز مورد بحث قرار گرفت و قرار شد کارگروهی برای بررسی راهکارهای اصلاح این مساله تشکیل شود چرا که این مسیری که ایجاد شده مسیر خوبی نیست و در سال ۹۷ باید این روند اصلاح شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کارگروه تشکیل شده متشکل از نمایندگان وزات بهداشت، وزارت علوم، شورای انقلاب فرهنگی، سازمان سنجش و روسای کمیسیون های آموزش عالی و بهداشت مجلس هستند.
نظرات کاربران