- مخابره شده در تاریخ : ۱۳ / آذر / ۱۳۹۶
- کد خبر : 60302
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 60302
شیوه انتخاب نمایندگان دبیران شوراهای صنفی دانشجویی ابلاغ شد
پیام نورنا : دستورالعمل شیوه انتخاب نمایندگان دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه های کشور ابلاغ شد.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : مهر – به منظور تعامل بهینه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با شوراهای صنفی دانشجویان و به استناد بند ۷ ماده ۲۳ آیین نامه شورای صنفی، از طریق اجرایی شدن ماده ۳۴ شیوه نامه اجرایی شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه های کشور، دستورالعمل شیوه انتخاب نمایندگان دبیران شورای صنفی در شورای مرکزی نظارت بر وضعیت صنفی – رفاهی دانشجویان دانشگاه های کشور، به شرح ذیل ابلاغ شد.
براساس این دستورالعمل تمام دانشگاه های کشور به چهار کلان منطقه، به شرح زیر تقسیم می شود:
کلان منطقه یک: استان های تهران و البرز.
کلان منطقه دو: مناطق دو، سه و پنج، متشکل از استان های گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام.
کلان منطقه سه: مناطق چهار، شش، هفت و ده، متشکل از استان های همدان، مرکزی، قزوین، قم، یزد، اصفهان – چهارمحال و بختیاری، خوزستان – بوشهر، فارس، کهکیلویه و بویر احمد.
کلان منطقه چهار: مناطق هشت و نه، متشکل از استان های هرمزگان، کرمان – سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان.
هر یک از چهار نماینده موضوع ماده ۳۴ شیوه نامه اجرایی دبیران شوراهای صنفی دانشگاه های سراسر کشور به صورت منطقه ای در ابتدای سال تحصیلی برای مدت یک سال انتخاب خواهند شد.
از هر کلان منطقه یک نفر به عنوان نماینده شوراهای صنفی برای عضویت در شورای مرکزی نظارت انتخاب می شود و انتخابات هر کلان منطقه با رای مستقیم دبیران شورای صنفی موسسات آن کلان منطقه برگزار خواهد شد.
واجدین شرایط شرکت در انتخابات هر کلان منطقه، آن دسته از دبیران شوراهای صنفی موسسات آن کلان منطقه هستند که از تاریخ برگزاری انتخابات شورای آنها بیش از یک سال نگذشته است.
تبصره: در سال نخست اجرایی آیین نامه، آن دسته از دبیران شوراهایی که انتخاباتشان در مهلت مقرر (اردیبهشت ماه) برگزار نشده است، با تایید معاونت دانشجویی موسسه می تواند در انتخابات شرکت کنند.
هر ساله پیش از برگزاری انتخابات موضوع این آیین نامه، محل برگزاری انتخابات از سوی دبیرخانه شورای مرکزی نظارت تعیین و به تمام دانشگاه ها و شوراهای صنفی آن کلان منطقه اعلام می شود. و دبیران شورای صنفی که کاندیدای عضویت در شورای مرکزی نظارت هستند از یک روز قبل از انتخابات حق تبلیغات در همان کلان منطقه را دارند.
تمام شوراهای صنفی هر کلان تا ۱۰ روز پیش از زمان برگزاری انتخابات موظف اند از طریق معاونت دانشجویی نسبت به معرفی دبیر خود به دبیرخانه شورای مرکزی نظارت اقدام کنند.
تبصره: دبیران متقاضی کاندیداتوری برای عضویت در شورای مرکزی نظارت موظف اند به صورت مکتوب تقاضای نامزدی خویش را هم زمان با معرفی نامه ارسالی از معاونت دانشجویی دانشگاه به دبیرخانه مرکزی اعلام کنند. نشست انتخاباتی هر کلان منطقه، با حضور دو سوم کل افراد دارای حق رای، رسمیت می یابد.
تبصره: در صورت به حد نصاب نرسیدن نشست انتخاباتی، نشست بعدی با هر تعداد تشکیل خواهد شد.
پس از اعلام رسمی نماینده ناظر شورای مرکزی مبنی بر رسمیت جلسه به استناد مفاد ماده ۸، ابتدا هیات رئیسه جلسه شامل رئیس، نائب رئیس و منشی مشخص می شود و جلسه رسمیت می یابد.
نخستین دستور نشست، انتخاب هیات رئیسه متشکل از رئیس، نایب رئیس و منشی است، که بر اساس بالاتری رای (با حد نصاب اکثریت نسبی آراء ماخوذه) از میان کاندیداها انتخاب می شود.
هیات رئیسه پس از اتمام ثبت نام از متقاضیان نامزدی در انتخابات نماینده شوراهای صنفی، به صورت خلاصه فرصت لازم را برای معرفی هر نامزد تعیین می شود.
پس از برگزاری انتخابات، نامزد دارای بالاتری رای به عنوان عضو اصلی و نفر دوم نیز به عنوان عضو علی البدل شورای مرکزی نظارت معرفی می شود.
تمام مراحل انتخابات با حضور و نظارت نماینده دبیرخانه شورای مرکزی نظارت بر وضعیت صنفی – رفاهی دانشجویان کشور انجام خواهد شد.
نظرات کاربران