- مخابره شده در تاریخ : ۱۴ / دی / ۱۳۹۶
- کد خبر : 61150
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 61150
پژوهش دانشگاه ها به بازنگری نیاز دارد
پیام نورنا : رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ضرورت بازنگری و بازتعریف از پژوهشها در دانشگاه ها وجود دارد، گفت: به نظر میرسد به صورت ساختاری و سازماندهی شده به پژوهش پرداخته نشده و پژوهشها بیشتر تابع افرادی بوده است که پژوهش را برای خود تعریف کردهاند.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – هوشنگ طالبی امروز (پنجشنبه) در نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاههای برتر سراسر کشور در دانشگاه اصفهان افزود: وضعیت پژوهش در حال حاضر در دانشگاههای کشور خوب ارزیابی میشود، اما ظرفیتهای موجود بیش از اینها است.
وی ادامه داد: در جلسه ای که یک ماه قبل در حضور روسای دانشگاههای برتر کشور برگزار شد، پیرامون پژوهش صحبت های موثر و مناسبی مطرح شد که حرکت به سمت کیفیت گرایی در پژوهش، تنوع در فعالیت ها، نگاه جدی در سطح بین المللی و روی آوردن به مسایل کلان بنیادی و کاربردی از جمله تصمیمات بود.
طالبی اضافه کرد: روی آوردن به مسایل کلان کاربردی می تواند باعث شود تا دانشگاه های کشور به سمت برون دادهای بهتر و با کیفیت تری حرکت کنند و موثرتر واقع شوند. اگر مقداری کیفیتر نگاه شود، مشاهده می کنیم که توجه به پژوهش عمیق نشده است و این موضوع نیازمند بازنگری و بازتعریف است.
وی خاطرنشان کرد: همگرایی و همکاری میان دانشگاه های بزرگ کشور لازم است و باید رقابت ها توام با رفاقت در دانشگاه های کشور شکل بگیرد که در نتیجه این موضوعات باعث ارتقای سطح علمی کشور خواهد شد.
رییس دانشگاه اصفهان گفت: اگر هر دانشگاهی وظیفه ای را برعهده بگیرد و همگراییها به وجود آید، به طور قطع نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
طالبی اضافه کرد: یکی از راه های رسیدن به جایگاه واقعی دانشگاه های کشور، بازنگری فعالیت ها بر اساس امتیازبندی بر اساس آیین نامه ها است؛ در صورتی که آیین نامه ها درست تدوین شوند، موثرتر واقع خواهند شد.
وی به موضوع قطبهای علمی اشاره و اظهار کرد: عده ای در دنیا دور هم جمع می شوند و پیرامون مسایل خاصی به تبادل نظر می پردازند و مسایل کلان را مطرح می کنند، این وظیفه می تواند در کشور برعهده قطبهای علمی باشد که متاسفانه کمتر در کشور مشاهده شده است.
رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه باید برای اخلاق علمی فکری اساسی شود، افزود: در صورتی که برای اخلاق علمی و حرفه ای فکری نشود، ضربات بزرگی را خواهیم خورد و این ضربات تا سال ها جبران نخواهند شد. کمااینکه در تحریم ها دیدیم که چگونه مقالات کشور برگشت خوردند.
طالبی گفت: مزیت اصلی دانشگاه اصفهان، علوم انسانی و پایه است و حدود 50 درصد رشتههای این دانشگاه را علوم انسانی تشکیل میدهند. در این راستا به طور خاص فعالیتهای پژوهشی در رشته های علوم انسانی انجام گرفته است.
رییس دانشگاه اصفهان ادامه داد: در دانشگاه اصفهان تلاش شده است تا حرکت به سمت مرجعیت علمی در دستور کار قرار بگیرد که این موضوع باعث شده تا برون دادهای پژوهشی دانشگاه اصفهان مورد ترمیم قرار بگیرد.
نظرات کاربران