- مخابره شده در تاریخ : ۲ / بهمن / ۱۳۹۶
- کد خبر : 61622
- گروه خبري : آخرين اخبار پيام نور , اخبار مراكز و واحدها
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 61622
افزایش 7 درصدی دانشجویان پیام نور آذربایجان شرقی/ خالی بودن حدود 30 درصد صندلیها
پیام نورنا : رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی از افزایش هفت درصدی جمعیت دانشجویی دانشگاه پیام نور استان خبر داد و گفت: سال جاری بر خلاف بسیاری از دانشگاهها، با افزایش دانشجو در دانشگاه پیام نور استان مواجه بودیم.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – بخشعلی معصومی در نشست با بیان اینکه دانشگاه پیام نور استان دارای سیستم آموزشی متفاوت نسبت به دانشگاه های دیگر است، اظهار کرد: فعالیتهای آموزشی این دانشگاه به صورت نیمه حضوری، ترکیبی و مجازی به دانشجویان ارائه میشود؛ به طوری که کلاسهای رفع اشکال برای دانشجویان به صورت نیمه حضوری و واحدهای عملی و کارگاهی به صورت حضوری است.
وی با اشاره به اینکه منابع درسی دانشجویان در حین انتخاب واحد، مشخص میشود و اساتید نمیتوانند حجم منابع را حین اخذ امتحان افزایش یا کاهش دهند، افزود: دانشگاه پیام نور، برخلاف سایر دانشگاهها، دانشگاهی کتاب محور است و دانشجویان متکی به استاد نیستند، برهمین اساس امتحانات دانشگاه پیام نور به صورت متمرکز برگزار شده و تمامی دانشجویان پیام نور کشور سوالات امتحانی یکسانی را دریافت میکنند.
وی افزود: شرکت در امتحان میان ترم برای دانشجویان دانشگاه پیام نور الزامی نیست و نیم سال امسال نمرهی میان ترم دانشجویان از شش نمره به هشت نمره ارتقا یافته است.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سطح استان، ۲۹ مرکز واحد دانشگاه پیام نور مستقر است، عنوان کرد: تقریباً در هر شهرستان مراکز دانشگاه پیام نور فعالیت میکنند که بزرگترین آن، مرکز واحد دانشگاه پیام نور تبریز با ۹ هزار دانشجو است.
وی از فعالیت ۲۳۵ عضو هیئت علمی ثابت و یک هزارو ۵۰۰ استاد حق التدریس در دانشگاه پیام نور استان خبر داد و گفت: در حال حاضر دانشگاه پیام نور استان دارای ۱۰۰ رشته در مقطع کارشناسی و بین ۲۵ الی ۳۰رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دو رشته در مقطع دکتری است، هیچ محدودیت مکانی جهت برگزاری امتحانات برای دانشجویان وجود ندارد، به عنوان مثال دانشجویان مرکز واحد تهران میتوانند در دانشگاه پیام نور تبریز امتحان دهند.
معصومی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور استان سه مرکز نوآوری در زمینهی فعالیتهای پژوهشی با مشارکت و همکاری پارک علم و فناوری استان ایجاد کرده است، گفت: این مراکز در مراکز واحد دانشگاه پیام نور ملکان، هشترود و عجب شیر ایجاد شدهاند، در این راستا دانشجویان دانشگاه پیام نور استان در ثبت اختراع جزو ۱۰ ایدهی برتر کشور شدهاند و در نمایشگاه ربع رشیدی سه نفر از دانشجویان پیام نور نیز رتبههای برتر را کسب کردند.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سال جاری طبق بخشنامه هیچ پروژهی جدید عمرانی در دانشگاه آغاز نمیشود و به اتمام پروژه های نیمه تمام دانشگاه تاکید شده است، اظهار کرد: خوشبختانه امسال بودجهی عمرانی خوبی به دانشگاه پیام نور استان تعلق گرفته است و در حال حاضر پروژهی عمرانی ساختمان شش طبقه با زیر بنای شش هزار متر مربع در دانشگاه پیام نور تبریز در دست اقدام است که اواخر سال۹۷ یا اوایل سال ۹۸ به بهره برداری میرسد،حدود دو و نیم میلیارد برای اتمام این پروژه اختصاص یافته بود که امسال به سه میلیارد افزایش یافته است، همچنین ساختمان پروژهی آموزشی ورزقان در حال حاضر آمادهی بهرهبرداری است و کلاسهای این مرکز از نیم سال دوم برگزار میشود.
معصومی با بیان اینکه سال 95 دو واحد دانشگاهی در خداجو و خاروانه تعطیل شده و به ترتیب با واحدهای مراغه و ورزقان تجمیع شدند، افزود: سال جاری هیچ واحد پیام نور تجمیع نشده و این دو واحد هم توسط تصمیم گیری سازمان مرکزی پیام نور در تهران، تجمیع شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۵ هزار نفر در دانشگاه پیام نور استان مشغول تحصیل هستند، گفت: در حال حاضر این دانشگاه دارای ۴۰ هزار نفر ظرفیت برای پذیرش دانشجو بوده و اکنون ۳۰ الی ۴۰ درصد صندلیهای این دانشگاه خالی مانده است.
وی با بیان اینکه رشتهی حقوق جزو پرطرفدارترین رشته های پیام نور استان محسوب می شود، افزود: کم طرفدارترین رشتهها، رشتههای علوم پایه از جمله زمین شناسی، آمار و کشاورزی است، البته معتقدم تمامی رشتهها در کنار هم برای پیشرفت و رشد جامعه ضروری است.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تنها آموزش دانشگاه ها کافی نیست، باید در کنار آموزش، دانشگاه ها پژوهش گرا و کارآفرین شوند، بیان کرد: هدف از ایجاد و مراکز نوآوری پیام نور، فراهم کردن بستری مناسب جهت ایدهپردازی و شناسایی صاحبان فکر و ایده است، در این مراکز امکانات لازم برای پژوهشگران آماده شده تا بتوانیم آنها را به سمت شرکتهای دانش بنیان سوق دهیم.
وی ادامه داد: پژوهش با امکانات محقق میشود و با شعار دادن عملی کردن پژوهش میسر نیست؛ بنابراین در این راستا باید امکانات کافی برای پژوهشگران و صاحبان ایده به ویژه در رشتههای فنی، علوم پایه وکشاورزی فراهم شود.
وی با بیان اینکه ایجاد مراکز بینالمللی دانشگاه پیام نور در استان ضروری است، اظهار کرد: به تازگی برای ایجاد مراکز بین المللی دانشگاه پیام نور در شهرستان جلفا درخواست کردهایم و این تصمیم در هیئت رئیسه سازمان مرکزی مصوب شده است، ولی به دلیل تغییر مدیران بالادست در تهران، اجرای آن محقق نشده است.
معاون دانشگاه پیام نور استان نیز در این نشست با اشاره نقش و برنامه های دانشگاه پیام نور در رویداد «تبریز ۲۰۱۸»، اظهار کرد: همایش ملی گردشگری با عنوان فرصتها و جاذبهها در سطح ملی توسط دانشگاه پیام نور در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ۹۷ برگزار میشود، همچنین جشنواره عکاسی همزمان با اختتامیه همایش ملی گردشگری، با محوریت تبریز ۲۰۱۸، ابنیه نگاری، تاریخ نگاری، هنر نگاری و… در اردیبهشت ۹۷ برگزار میشود، آثار در این جشنواره در سه سطح دانشجویی، آزاد و دانش آموزی پذیرفته میشود.
ابوالفضل غنی زاده ادامه داد: سال جاری در نشست مشترک دانشگاه های استان مصوب شده بود، کنگرهای برای شهدای دانشجو برگزار شود ولی ماموریتها برای دانشگاه ها به تفکیک مشخص شد و دانشگاه پیام نور موظف به اجرای بخش فرهنگی شد که مقرر شده این دانشگاه در حوزهی ادبیات پایداری با رویکرد کتاب شناسی آثار را چاپ کند، همچنین کنگرهی شهدای دانشجو در امتداد سال تحصیلی ۹۷ اجرا میشود.
وی با اشاره به برگزاری استارتاپ در سال ۹۷ خبر داد و گفت: این استارتاپ مختص دانشگاه پیام نور است و دانشجویانی که دارای اختراعات هستند، میتوانند شرکت کنند.
نظرات کاربران