- مخابره شده در تاریخ : ۱۴ / آبان / ۱۳۹۸
- کد خبر : 66375
- گروه خبري : آخرين اخبار پيام نور , آخرین اخبار برگزیده , اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 66375
شرایط پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون در دانشگاههای دولتی
پیام نورنا: دانشگاههای مختلف کشور هر ساله بر اساس آییننامه پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد بدون کنکور با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان دانشجو میپذیرند.
به گزارش سایت پیام نورنا (PNUNA.COM) : باشگاه خبرنگاران جوان – پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد ویژه داوطلبان استعدادهای درخشان است که در بین دانشجویان همورودی خود در مقطع کارشناسی موفق به کسب رتبه برتر شدهاند. پذیرش در این شیوه مجزا از فرآیند کنکور کارشناسی ارشد بوده و نیازی به ثبتنام و شرکت داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد نیست.
4 شرط لازمه برخورداری از کارشناسی ارشد بدون آزمون
برای پذیرش در کارشناسی ارشد باید دارای ۴ مولفه شامل تعداد دفعات، شرط رتبه، شرط زمان و مدت زمان تحصیل باشید. شرط رتبه به این معنی است که فرد جزو ۱۵ درصد برتر (بر اساس سه چهارم واحدهای گذرانده تا پایان ترم ششم) باشد. تعداد دفعات به این معنی است که پذیرش بدون آزمون فقط برای یک بار امکان پذیر است. شرط زمان به این معنی است که تقاضای پذیرش در سال تحصیلی بلافاصله پس از دانش آموختگی باشد و مدت زمان تحصیل یعنی فارغ التحصیلی حداکثر در هشت ترم (استثنا در شرایط خاص) صورت گرفته باشد. آخرین آیین نامه پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون استعداد درخشان در اواخر سال ۹۶ ابلاغ شد که شامل تغییرات مهمی بود.
بر اساس آیین نامه جدید کارشناسی ارشد بدون آزمون استعدادهای درخشان، شرایط پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون سراسری در حال حاضر بدین صورت است:
-دانشجویان متقاضی باید جزو ۱۵ درصد برتر دانشجویان همورودی رشته خود براساس سه چهارم واحدهای گذرانده شده تا پایان نیمسال ششم باشند.
-حداکثر در مدت ۸ نیمسال فارغالتحصیل شده باشند.
-برای سال تحصیلی بلافاصله پس از دانشآموختگی تقاضای پذیرش کنند.
-پذیرش بر اساس آییننامه کارشناسی ارشد بدون آزمون استعدادهای درخشان صرفاً برای یک بار امکانپذیر است.
-پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی مرتبط به تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای آموزشی دانشگاه امکانپذیر است.
-در آیین نامه قبلی ارشد بدون کنکور استعداد درخشان، بودن در ۱۰ درصد برتر دانشجویان همورودی رشته ملاک عمل بود.
-چنانکه ۱۵ درصد برتر دانشجویان حائز شرایط به دلیل انصراف یا عدم تقاضا از تسهیلات مربوط استفاده نکردند و ظرفیت پذیرش بدون آزمون دوره کارشناسی ارشد رشتهای تکمیل نشد، دانشگاه مجاز به جایگزینی صرفا ۱۰ درصد برتر بعدی همان دانشگاه با اولویت رتبه متقاضیان در آن رشته است.
آیین نامه کارشناسی ارشد بدون آزمون دانشگاه اختیار دارد، برگزیدگان رتبههای اول تا پانزدهم نهایی المپیادهای علمی-دانشجویی را برای ورود به همان رشته یا رشتههای مرتبط به تشخیص شورای برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم و با ارائه معرفی نامه از دبیرخانه المپیاد به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون پذیرش کند.
بر اساس آئین نامه پذیرش بدون آزمون دانشجویان استعدادهای درخشان در دوره کارشناسی ارشد، تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفته شده مجاز نیست و براساس ماده ۴، دانشگاههای پیام نور، آزاد، غیر دولتی، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و پردیسهای بین الملل (خودگردان) مجاز به استفاده از مفاد این آیین نامه برای پذیرش دانشجو نیستند. علاوه بر این، دانشگاه میتواند با رعایت شرایط مندرج در این آیین نامه، فقط یک بار تا اول شهریورماه هرسال نسبت به پذیرش حائزین شرایط اقدام کنند.
اسامی پذیرفته شدگان نیز باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تایید صلاحیت عمومی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال شود و قطعی شدن ثبت نام منوط به تائید سازمان مذکور است.
داوطلبان پذیرش بدون آزمون در مقطع ارشد دانشگاههای دولتی برای دورههای روزانه پذیرش میشوند؛ بنابراین ملزم به پرداخت شهریه نخواهند بود اما برخی دانشگاههای غیرانتفاعی نیز بر اساس این آییننامه اقدام به پذیرش بدون آزمون میکنند که پذیرفتهشدگان بدون کنکور این دانشگاهها همانند سایر دانشجویان لازم است جهت تحصیل در مقطع ارشد شهریه پرداخت کنند.
نحوه پذیرش کارشناسی ارشد بدون کنکور سراسری
پذیرش بدون کنکور دانشگاههای سراسری از طریق فراخوانهای دانشگاهها به صورت جداگانه میگیرد. پس از انتشار فراخوان هر دانشگاه، داوطلبان واجد شرایط پذیرش در رشتههای اعلامشده از سوی دانشگاه، فرصت دارند در بازه زمانی اعلامشده نسبت به ثبتنام و ارسال مدارک خود اقدام کنند.
پس از پایان مهلت ثبتنام، دانشگاه با بررسی مدارک دریافتی (و در مواردی برگزاری مصاحبه حضوری) نسبت به انتخاب دانشجو اقدام کرده و فهرست اسامی به پذیرفتهشدگان به صورت تماس تلفنی، پیامک، ایمیل و یا اعلام در سایت دانشگاه اطلاعرسانی میشود. پس از ثبت اسامی پذیرفتهشدگان در پرتال سازمان سنجش توسط دانشگاه، تأیید نهایی توسط این سازمان صورت گیرد که شامل بررسی صلاحیت عمومی (و نه علمی) است.
با توجه به این که ورود اطلاعات یک متقاضی به صورت همزمان در پرتال ارتباطی از سوی دو یا چند دانشگاه امکانپذیر نیست، لازم است پذیرفتهشدگان در صورت پذیرش نهایی در بیش از یک دانشگاه، نسبت به انصراف از پذیرش در دانشگاههایی که قصد ادامه تحصیل ندارند، اقدام کنند تا امکان ثبت اسامی توسط دانشگاه مدنظرشان برای ادامه تحصیل فراهم باشد.
ظرفیت پذیرش ارشد بدون آزمون استعداد درخشان
ظرفیت پذیرش بر اساس این آییننامه در دانشگاههای سطح یک و دو حداکثر ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون، در دانشگاههای سطح سه ۳۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون و سایر دانشگاهها حداکثر ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون است. ضمن این که دانشگاههای سطح یک موظف هستند یکسوم از پذیرفتهشدگان بدون آزمون خود را از متقاضیان سایر دانشگاهها پذیرش کنند. دانشگاه آزاد نیز هر سال علاوه بر پذیرش از طریق آزمون، دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون هم میپذیرد.
شرایط پذیرش کارشناسی ارشد بدون کنکور دانشگاه آزاد در سال ۹۸ به شرح زیر است:
-پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون دانشگاه آزاد مختص فارغالتحصیلان همین دانشگاه است.
-حداقل معدل ۱۶ برای رشتههای غیر علوم انسانی و ۱۷ برای رشتههای علوم انسانی
-ترم تابستانی و مرخصی بدون احتساب سنوات جزو نیمسالهای تحصیلی محسوب نمیشوند، مشروط به این که تعداد نیمسالهای تحصیلی برای دوره کارشناسی پیوسته ۸ نیمسال و برای دوره کارشناسی ناپیوسته ۴ نیمسال بیشتر نشود.
-پذیرش دانش آموختگان واجد شرایط در هر سال تحصیلی تنها برای یک بار امکانپذیر است.
-دانشجویانی که دارای دروس معادل سازی شده باشند، شامل پذیرش بدون آزمون (استعدادهای درخشان) نمیشوند.
-متقاضیان شرکت در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته بدون آزمون (استعدادهای درخشان) باید رشتهای متجانس و همنام با رشته فارغالتحصیلی دوره کارشناسی خود را در مجموعه انتخاب کنند.
نظرات کاربران