چاپ خبر
مدیر رفاه و سلامت دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد؛

کمبود خوابگاه متاهلی در دانشگاه فردوسی

پیام نورنا: مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه در خوابگاه متاهلی کمبود زیادی داریم گفت: شاید لیستی تقریبا 100 تا 110 نفر متقاضی خوابگاه متاهلی داریم اما برای پذیرش آنها محدودیت وجود دارد.

به گزارش سایت پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – امیر سالاری با بیان اینکه سراهای دانشجویی، اداره تغذیه، مرکز بهداشت و درمان، اداره رفاه و نقلیه و تردد زیرمجموعه ما است، اظهار کرد: اداره رفاه سه کار اساسی انجام می‌دهد. یک کار ثبت اسکان است که در اداره خوابگاه‌ها انجام نمی‌شود زیرا مالکیت سراهای کل کشور با صندوق رفاه دانشجویان است در نتیجه اجاره‌بها و سیاست‌گذاری‌ها توسط صندوق رفاه انجام می‌شود.

وی افزود: اداره رفاه واسطی بین صندوق رفاه در تهران و دانشگاه‌هاست که ثبت اسکان را در سامانه‌های صندوق رفاه انجام می‌دهد. موضوع وام‌ها که 21 نوع وام وجود دارد نیز ثبت و پرداخت آن در اداره رفاه انجام می‌شود. کار سوم بازپرداخت اقساط و بدهی‌هاست. بیمه دانشجویان، بیمه حوادث تکمیلی و چند نوع بیمه دیگر نیز از وظایف اداره رفاه ما است.

سالاری در خصوص سراهای دانشجویی، گفت: کلمه خوابگاه در شاهنامه فردوسی به معنی قبر آمده، خوابگاه را گاهِ خواب یعنی زمان و محل خواب ابدی تعبیر کرده‌اند و در فرهنگ ما نیز چنین واژه‌ای نبوده است. در ادبیات کهن در سال‌های اخیر متوجه شدیم که خوابگاه معنای درستی از واژه لاتین نبوده و ساختگی است. همان‌طور که سیاست‌ها نسبت به سراهای دانشجویی در حال تغییر بوده، واژه خوابگاه نیز تحول و نگاه جدیدی را به خود می‌بیند.

سراهای دانشجویی، ایرانی کوچک برای تقویت تعاملات اجتماعی افراد هستند

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: تاکنون تمام تلاش دانشگاه‌ها این بوده که اتاقی را فراهم کنند تا دانشجو سقفی داشته باشد و بیرون نخوابد. در دهه 60 و 70 خوابگاه‌سازی با این ایدئولوژی انجام شد و تمام سراها در دانشگاه‌های قدیمی متولد دهه 60 و 70 هستند. به تدریج که جامعه پوست‌اندازی کرده، این نگاه در حال تغییر است و به این نتیجه رسیدیم که در سراهای دانشجویی یک ایران کوچک داریم که می‌تواند هم‌افزایی بین فرهنگ‌ها و تعاملات اجتماعی افراد را تقویت کند. ما چنین ساختار مشابهی نداریم.

وی اضافه کرد: حدود1600 دانشجوی خارجی از 21 کشور دنیا داریم و اگر اقوام خودمان را نیز اضافه کنیم می‌بینیم اجتماع عظیمی از ملیت‌های مختلف با ذائقه‌ها و نگاه‌های مختلف را دور هم جمع کردیم.

نگاه به سراهای دانشجویی، نگاه سایبان و سرپناه نباشد

سالاری با بیان اینکه سال‌های اول در صندوق رفاه تلاش زیادی کردیم تا سیاست‌گذاری‌ها را تغییر دهیم، عنوان کرد: با کمیته سیاست‌گذاری که در صندوق رفاه داریم، این موضوع را در قالب دستورالعمل‌ها، نشست‌ها و کارگروه‌های مختلف شروع کردیم و این گفتمان را در دانشگاه‎ها به وجود آوردیم که نگاه به سراهای دانشجویی، نگاه سایبان و سرپناه نباشد. سرای دانشجویی بسیار فراتر است، ظرفیت و انرژی که می‌تواند از این سراها استخراج شود، کشور را تکان می‌دهد، اما در سال‎های گذشته همیشه به سراها به شکل تهدید نگاه کردیم.

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: در سراهای دانشجویی ما مجریان، افراد بسیار اجرایی‌ای بودند که هیچ وقت فرصت این را پیدا نمی‌کردند به نیازها و ظرفیت‌های بعدی توجه کنند و به سازمان‌ها، NGOها و تشکل‌های دیگر متوسل می‌شدند تا آن‌ها از این ظرفیت استفاده نمایند و به این دلیل که شناخت کافی از این ظرفیت نداشتند، همیشه مغفول می‌ماند، بنابراین اولین کاری که در صندوق رفاه انجام دادیم این بود که از انرژی سازمان‌هایی که تشابه مسؤولیتی و کاری دارند استفاده کنیم.

سالاری افزود: ما تشکل‌ها را دور هم جمع کردیم تا کارهای نیکوکاری انجام دهند و چنین گفتمانی را با تشکل‌ها شروع کردیم و بنا داریم پای تشکل‌ها را به سراهای دانشجویی باز کنیم تا به تدریج مطالبات جدید ایجاد نماییم. مطالبه من به عنوان مسؤول در زمینه سراهای دانشجویی تنها رو به راه بودن سیاست‌ها نیست، باید از این موارد عبور کنیم. این موارد نیازهای اولیه و جزو واجبات و پیش‌فرض است و مسؤولیت اصلی من نیست. باید کاری انجام دهیم که دانشجو از این فضا یاد بگیرد. من چه در صندوق رفاه و چه در شورای سیاست‌گذاری صندوق رفاه مدام این مطالبات را تزریق می‌کنم تا این ظرفیت بالقوه نمایان شود.

6600 دانشجوی غیر انتفاعی در 33 خوابگاه خودگردان زندگی می‌کنند

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص خوابگاه‌های خودگردان، گفت: ما 6600 دانشجو داریم که در مؤسسات غیر انتفاعی در مشهد تحصیل می‌کنند و بومی مشهد نیستند، بنابراین در خوابگاه‌های خودگردان زندگی می‌کنند یا خانه‌هایی در شهر اجاره کرده‌اند که وضعیت بسیار نابسامانی داشت. در سال 87 که من مدیر دانشجویی بودم، موضوع خوابگاه‌های خودگردان را توسط استانداری خراسان شروع کردیم که جرقه در آن سال زده شد و مجددا در سال 93 که مسؤولیت گرفتم، اولین کار خود را این موضوع قرار دادم.

وی ادامه داد: در صندوق رفاه، مسؤول تدوین آیین‌نامه سراهای خودگردان شدم تا ساماندهی خوبی اتفاق بیفتد. دانشگاه فردوسی مشهد اولین دانشگاه در کشور بود که این الگو را اجرا کرد. شورای نظارتی تشکیل شد که بر این سراهای دانشجویی خودگران نظارت مستمر، واقعی و همیشگی داشته باشد. شورای نظارت از معاونین دانشجویی مؤسسات غیر انتفاعی و معاونان دانشگاه آزاد، پیام نور و علوم پزشکی تشکیل شده است. شورای نظارت هر سال رأی‌گیری کرده و یک دانشگاه را به عنوان دانشگاه مادر انتخاب می‌کند که آن دانشگاه مسؤولیت نظارت بر این شوراهای خودگردان را بر عهده دارد و هرگونه مجوزی برای خوابگاه خودگردان توسط این دانشگاه صادر و توسط شورای نظارت تایید می‌شود.

سالاری اضافه کرد: سامانه‌ای ایجاد شده که دانشجویان به راحتی می‌توانند از شهر خود به سامانه مراجعه و اتاق خود را انتخاب کنند. اطلاعات کامل اتاق در سایت وجود داشته و همچنین آلبوم تصویری دارد. این سامانه را از سال 93 طراحی کردیم. هر سال یکی از مؤسسات غیر انتفاعی به عنوان دانشگاه ناظر انتخاب می‌شود.امسال شورای نظارت و دانشگاه ناظر، مؤسسه غیرانتفاعی فردوس است. مؤسسه فردوس پای کار آمد و این سامانه را طراحی کرد و امسال برای اولین سال اجرا شد. همین الگو را قبلا در دانشگاه فردوسی نیز اجرا کرده‌ایم.

دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه فردوسی می‌توانند، اتاق خود را انتخاب کنند

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه امسال برای اولین سال فضای خوشایندی دیدم که دیگر پدر و مادرها برای ثبت نام خوابگاه تجمع نمی‌‎کردند، تصریح کرد: برای تمام دانشجویان به محض ثبت نام آموزشی، گزینه متقاضی خوابگاه برایشان نشان داده می‌شد که اگر اعلام نیاز می‌کردند وارد سامانه خوابگاهی شده و اتاق خود را انتخاب می‌نمودند. فیلترهای مختلفی را نیز گذاشته بودیم که دانشجویان را کمک می‌کرد انتخاب درستی انجام دهند؛ مانند فیلتر هم‌رشته‌ای، شهر و سال تحصیلی.

وی خاطرنشان کرد: با این فیلترها دانشجویان ثبت نام و پرداخت هزینه‌های خود را به راحتی انجام می‌دهند و امسال دیگر مراجعه‌ای برای خوابگاه نداشتیم و دانشجویان بلافاصله به خوابگاه می‌رفتند. این کار برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد و در هیچ دانشگاهی در کشور سامانه‌ای به این شکل که دانشجو قبل ورود و ثبت نام در دانشگاه بتواند اتاق خود را انتخاب کند، نداشتیم.

سالاری بیان کرد: دانشگاه فردوسی چهار خوابگاه خودگردان دارد که خوابگاه‌های خودگران مریم، ناظران و اندیشه بیرون دانشگاه هستند و زیر نظر بنیاد دانشگاهی اداره می‌شوند و تنها خوابگاه خودگردان پردیس هفت داخل دانشگاه فردوسی است.

وی افزود: امسال بسیار تلاش کردیم این سامانه را به والدین و خانواده‌ها معرفی کنیم تا دغدغه‌های آنان رفع شده و فرزندانشان دچار آسیب نشوند. خانواده می‌تواند بر فرزند خود نظارت داشته باشد. یکی از بخش‌های این سامانه مربوط به والدین است، یعنی والدین حضور و غیاب دختران را می‌توانند دقیق مشاهده کنند. پسران حضور و غیاب نمی‌شوند. این موضوع به دلیل خواست خانواده‌ها بوده و بیشتر فشار از جانب خانواده‌هاست. بافت فرهنگی این موضوع را القا می‌کند و از جانب دانشگاه نیست.

ظرفیت سراهای دانشگاه فردوسی5400 نفر است

سالاری با بیان اینکه ظرفیت فعلی سراهای ما 5400 نفر است که از این تعداد تقریبا 2700 نفر خانم‌ها و بقیه حدودا 2700 نفر آقایان هستند، عنوان کرد: امسال دو اتفاق خوب افتاد؛ یکی اینکه با کمک بنیاد دانشگاهی و خیرین سرای جدیدی را در حال ساخت داریم. کارهای عمرانی سرایی با ظرفیت 500 نفر در حال انجام است که به ظرفیت سراهای دانشجویی دخترانه ما اضافه می‌شود.

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: در قسمت دیگر سرایی داشتیم که در سال‌های گذشته جزء سرای پردیس سه ما محسوب می‌شد و به دلیل کاهش ظرفیت در آن سال‌ها به عنوان کلینیک روانشناسی دانشکده روانشناسی و قسمت آموزش تحصیلات تکمیلی به این دانشکده ملحق شد. اما دوباره این فضا را به دست آوردیم و تقریبا حدود 200 تا 220 نفر ظرفیت این بخش است.

سال گذشته 170 نفر کمبود سرا داشتیم اما امسال کمبود نداریم

وی اضافه کرد: سرای 500 نفره در حال ساخت است و سرای دیگر تجهیز و آماده شده و دانشجویان اسکان پیدا کردند. امسال کمبود سرا نداشتیم. سال گذشته حدود 170 نفر کمبود ظرفیت داشتیم که برای اولین بار در تاریخ دانشگاه فردوسی مجبور شدیم یکی از خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان را که در مجاورت دانشگاه است اجاره کنیم، این مکان یک سال دست ما بود و امسال نیاز ما مرتفع شد، در نتیجه آن را به دانشگاه فرهنگیان برگرداندیم.

خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی نیاز به نوسازی دارند

سالاری با اشاره به اینکه امسال دانشگاه فردوسی 70 ساله می‌شود و متعاقبا بسیاری از خوابگاه‌های ما نیز 60 یا 70 ساله خواهند شد، تصریح کرد: این خوابگاه‌ها نیاز به نوسازی و جایگزینی دارند، هرچند خوابگاه‌هایی که در گذشته ساخته شدند، از نظر کیفیت ساخت و بنا از خوابگاه‌های امروزی بهتر هستند، به طور مثال خوابگاه پردیس ما در سال 42 ساخته شده و حدود 56 سال از عمر آن می‌گذرد، اما از بسیاری از بناهای امروزی از نظر استحکام، نوع طراحی و معماری بهتر است.

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، خاطرنشان کرد: دانشگاه کهنی هستیم و این نیاز خصوصا در حوزه اسکان جدی است که مرتب باید این ناوگان اسکان خود را نوسازی کنیم، به همین خاطر برای دو مورد از خوابگاه‌های قدیمی پردیس دو که 1200 نفر ظرفیت دارد در حال جای‌گیری هستیم. خوابگاه جدیدی در حال ساخت بوده و خوابگاه دیگری مقدمات سرمایه‌گذاری آن انجام شده تا در مجموعه سراهای پردیس 7 و 8 ساخته شود. به تدریج سراهای پردیس 2 را با سراهای جدید جایگزین می‌کنیم که کار بسیار سختی است. هرچه ظرفیت جدید ایجاد کنیم باز هم عقب هستیم.

ساخت خوابگاه متاهلی با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری باید یکی از استراتژی‌های اصلی ما باشد

وی در خصوص سرای متاهلی، گفت: این سراها برای ما بسیار مهم هستند. دانشگاه دو خوابگاه و سرا برای متاهلان دارد، یکی خوابگاه بقا در هاشمیه و دیگری اندیشه در قاسم‌آباد است، اما متقاضیان ما بسیار بیشتر از این هستند. از طرفی خوشحالیم ازدواج دانشجویی و زودهنگام وجود دارد و سیاستی است که دنبال می‌کنیم، از طرف دیگر مهمترین موضوع اسکان است. ساخت خوابگاه متاهلی باید یکی از استراتژی‌های اصلی ما با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های بیرونی ما باشد.

سالاری بیان کرد: در زمینه خوابگاه‌های متاهلی در حال رایزنی هستیم تا مکان‌هایی را در سطح شهر که امکان تبدیل شدن به خوابگاه استاندارد را دارد برای متاهلان فراهم کنیم. استراتژی بعدی ما این است که در خود پردیس دانشگاه خوابگاه ساخته شود تا ایاب و ذهاب و تردد راحت‌تر باشد و این موضوع جزء برنامه‌های اصلی ماست.

کمبود خوابگاه متاهلی در دانشگاه فردوسی

مدیر رفاه و سلامت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، افزود: 60 سوئیت متاهلی در خوابگاه بقا و 15 واحد نیز در اندیشه داریم. کمبود ما در این زمینه زیاد است. شاید لیستی تقریبا 100 تا 110 نفر متقاضی خوابگاه متاهلی داریم، اما برای پذیرش آنها محدودیت وجود دارد. تنها به مردان متاهل خوابگاه می‌دهیم و زنان متاهل امتیازشان کم می‌شود و نمی‌تواند با مرد دانشجوی متاهلی رقابت کند، این موضوع تعادل را به هم می‌زند. اگر زنان دانشجو را لحاظ کنیم شاید حدود 150 تا 160 متقاضی داشته باشیم که بسیاری از آنها خانه گرفتند و برخی نیز دور از هم و مجردی زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن داریم که دانشجویان متاهل می‌توانند این وام را دریافت کرده و خانه رهن کنند. ابلاغ این وام امسال بیشتر شده، 8 میلیون برای تحصیلات تکمیلی و 4 میلیون برای کارشناسی‌هاست. وام‌های دیگری نیز وجود دارد که دانشجویان می‌توانند از آن استفاده کنند. وام ویژه دکترا 700 هزار تومان از بانک توسعه تعاون و وام صندوق 600 هزار تومان به صورت ماهیانه است. دانشجویان کارشناسی می‌توانند ماهانه 100 هزار تومان و ترمی 500 هزار تومان دریافت کنند و وام عادی ترمی 500 هزار تومان است.

Share داغ کن - کلوب دات کام 
کلید واژه ها :

نظرات کاربران

  • نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد .
  • نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمی شود.
  • از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید .
  • پاسخ های پشتیبان های سایت به رنگ سبز نمایش داده می شود . مسئولیت نظرات دیگران بر عهده ما نمی باشد.
  • قبل از ارسال هر گونه سوال ، در جستجوگر پيشرفته سايت ، سوال خود را جستجو كنيد . سوالات تكراري پاسخ داده نمي شوند و حذف مي شوند

محدودیت زمانی - کد مورد نظر رو دوباره لود کنید



  • قوانين و آيين نامه هاي دانشگاه پيام نور
  • راهنما و آموزش هاي تصويري براي دانشجويان

خبر های ویژه دانشگاه پیام نور

۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر : 69173

جزییات ، شرایط و لینک ثبت نام /

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

تمدید مهلت ثبت نام آزمون فراگیر کارشناسی ارشد بهمن 99 (نوبت 21) پیام نور / دفترچه ثبت نام

پیام نورنا : ثبت نام داوطلبان آزمون دوره های فراگیر کارشناسی ارشد نوبت بیست و یکم سال 1399 دانشگاه پیام نور از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور تمدید شد / دانلود دفترچه ثبت نام + لینک ثبت نام

۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68676

به دلیل وجود ویروس کرونا/

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

اعلام نحوه برگزاری امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا: دستورالعمل اجرایی ارزشیابی امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه پیام نور سال تحصیلی 1400-1399 اعلام شد / شرایط جدید به دلیل وجود ویروس کرونا

۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر : 68513

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : برنامه امتحانات نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از طریق سایت پیام نورنا برای دانشجویان تهیه و قابل دریافت شد.

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67659

شرایط و نکات بسیار مهم /

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

آغاز مهلت ثبت و آزمون معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

سایت پیام نورنا : طبق تقویم آموزشی مهلت ثبت انتخاب و ثبت نمره معرفی به استاد نیمسال اول 1400-1399 پیام نور از 16 شهریور ماه 99 آغاز شده است.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67302

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

دانلود لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور

پیام نورنا : لیست ارائه دروس و منابع درسی نیمسال اول 1400-1399 پیام نور برای دانلود قرار داده شده است/ این لیست به صورت خودکار آپدیت می شود.

۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر : 67290

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه پیام نور / تاریخ انتخاب واحد و مهمان

پیام نورنا :تقویم آموزشی سال تحصیلی 1400-1399 برای کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه پیام نور اعلام گردید / مهمترین تاریخ های آموزشی و دانشگاهی دانشگاه پیام نور

۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر : 65827

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه / تمامی رشته ها

پیام نورنا: دانلود نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی / برای تمامی رشته های دانشگاه پیام نور

ابزارهای سایت

ارتباط تلفنی: فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات
ارتباط با ما
شماره های اعلام شده فقط جهت ارتباط مراکز پیام نور و سفارش تبلیغات می باشد و به هیچ عنوان جوابگوی سوالات آموزشی شما نیست

تبلیغات متنی

» تبليغات متني شما در پيام نورنا
با بازديد مناســـب و بــازدهي عالي
» بهبود سطح دانشجویان پیام نور
کمک به دانشجویان پیام نور برای رفع مشکلات خود
گپ و گفتگو - خاطرات دانشجویی - دانستنی های پیام نوری و ...
» ترجمه کتاب،ترجمه مقاله، ترجمه تخصصی
ترجمه فوری کلیه زبان ها در دارالترجمه رسمی پارسیس
» اقدام پژوهی
» گزارش تخصصی
» کارشناسی ارشد بدون کنکور
» رشته های فراگیر پیام نور
» نمونه سوالات دانشگاه پیام نور
به همراه پاسخــــــــنامه
شامل آزمون نیمسال های مختلف دانشگاه پیام نور
تفکیک شده به صورت رشتـــــــــــه ای

Goto Top