- مخابره شده در تاریخ : ۹ / آذر / ۱۳۹۸
- کد خبر : 66424
- گروه خبري : آخرين اخبار پيام نور , اخبار مراكز و واحدها
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 66424
پذیرش 90 درصد ظرفیت مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور بر اساس سوابق تحصیلی انجام میشود
پیام نورنا: رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال 98، پذیرش حدود 90 درصد دانشجویان مقطع کارشناسی از طریق سوابق تحصیلی انجام میگیرد، افزود: فقط 10 درصد از ظرفیت دانشگاه پیام نور که شامل 11 رشته میشود بر اساس کنکور پذیرش شدند.
به گزارش سایت پیام نورنا (PNUNA.COM) : ایسنا – بخشعلی معصومی با اشاره به آغاز پذیرش دوره تکمیل ظرفیت رشتههای بدون کنکور دانشگاه پیام نور، اظهار کرد: این پذیرش فقط براساس سوابق تحصیلی بوده و نمره کنکور در آن دخالت ندارد، از این رو افرادی که در کنکور پذیرش نشدهاند یا حتی در کنکور شرکت نکردهاند نیز میتواند ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: دفترچه رشتهها، ظرفیتهای این دوره و مدارک مورد نیاز در سایت سنجش کشور اعلام شده و دانشجویان میتوانند با مراجعه به این سایت پس از واریز هزینه شرکت در دوره تکمیل ظرفیت، انتخاب رشته کرده و مدارک خود را به دانشگاه تحویل دهند.
وی با بیان اینکه ثبت نام دوره تکمیل ظرفیت، در 29 واحد دانشگاه پیام نور استان نیز آغاز شده است، گفت: اگر ظرفیت برای رشته درخواست شده وجود داشته باشد، داوطلبان به عنوان دانشجوی ورودی بهمن وارد دانشگاه پیام نور میشوند اما درصورت نبود ظرفیت، این امکان برای دانشجویان وجود دارد که در سایر رشتهها ثبتنام و انتخاب واحد کنند و پس از گذراندن یک ترم و پاس کردن 12 واحد با معدل حداقل 12، درخواست تغییر رشته به رشته مورد علاقه دهند تا از تحصیل محروم نشوند.
معصومی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور 24 هزار نفر در سطح استان در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو دارد، خاطرنشان کرد: سیستم آموزشی دانشگاه پیام نور با تمامی دانشگاهها متفاوت است به طوریکه دانشجویان میتوانند به صورت نیمه حضوری و مجازی تحصیل کنند.
وی ادامه داد: واحدهای عملی شامل واحدهای آزمایشگاهی، کارگاهی و کارورزی به صورت حضوری کامل و اجباری است اما واحدهای تئوری به صورت نیمه حضوری بوده و حضور در کلاس الزامی نیست که امکان تحصیل برای کارمندان، زنان خانه دار و شاغلان را فراهم میکند؛ کلاسهای مقطع دکتری نیز به صورت کاملا حضوری برگزار میشود.
وی متذکر شد: دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاههایی است که بیشترین عدالت آموزشی را در جامعه رعایت میکند زیرا واحدها و مراکز پیام نور، فقط جهت خدمت به همنوعان فهیم حتی در مناطق محروم و کم برخوردار که هزینه ادامه تحصیل در شهرهای دیگر را ندارند دایر شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دو مرکز در حوزه خاروانا و خداجو در استان به دلیل کاهش دانشجو، تعطیل شده است، اظهار کرد: باگذشت دو سال از تعطیلی این مراکز، اهالی بسیار اصرار دارند ک این مراکز احیا شود تا دانشجویان در شهر خود و در دانشگاه پیام نور تحصیل کنند و در این راستا سعی داریم تا تمامی اقشار جامعه از سیستم تحصیل در آموزش عالی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور یک نهاد دولتی است، گفت: بخشی از مخارج دانشگاه، از طریق شهریه تامین میشود اما در مقایسه با سایر دانشگاههایی که شهریه دریافت میکنند، ارزان ترین دانشگاه حساب میشود.
نحوه کمک به پرداخت شهریه دانشجویان
وی درخصوص پرداختکم هزینه شهریه دانشجویان، گفت: دانشجویان میتوانند از طریق بانک انصار یا مهر ایران تمامی شهریه خود را یکجا واریز کنند و به تدریج و در طول ترم، این مبلغ را به بانک بپردازند؛ همچنین وام دانشجویی نیز وجود دارد که دانشجویان میتوانند پس از فارغ التحصیلی باز پرداخت کنند.
معصومی درخصوص منابع درسی و آزمونهای دانشگاه پیام نور، اظهار کرد: دروس براساس سرفصلهای ستاد عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم تدوین میشود و دانشجو باید تمامی این سرفصلها را بگذراند؛ همچنین تمامی دانشجویان از یک آموزش برخوردار بوده و امتحانات پایان ترم به صورت سراسری و از منبع بانک سوالات دانشگاه پیام نور طرح میشود که این آزمون محوری باعث ایجاد اعتماد در دانشجو و افزایش سطح علمی دانشگاه میشود.
وی بیان کرد: حدود 100 رشته در مقطع کارشناسی، 30 رشته در مقطع ارشد و دو رشته نیز در مقطع دکتری دانشگاههای استان وجود دارد؛ در سال تحصیلی 98_99 تعداد رشتهها را افزایش دادیم ولی درنظر داریم رشتههای ترکیبی، کاربردی و مورد نیاز جامعه مانند رشته فتوشیمی که ترکیبی از رشتههای شیمی و مهندسی خاک است را در دانشگاه افزایش دهیم.
تمامی مراکز پیام نور استان به فعالیت خود ادامه میدهند
وی با بیان اینکه تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه در سال جاری حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت، اظهار کرد: مراکز پیام نور تا زمانی که دانشجو وجود داشته باشد، فعال هستند و فعلا برنامهای برای تعطیلی و یا جایگزینی مراکز استان وجود ندارد.
رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه 226 استاد عضو هیئت علمی و 1500 استاد حق التدریسی در دانشگاههای پیام نور استان وجود دارد، گفت: برای برخی رشتهها مانند رشتههای کشاورزی و علوم پایه اساتید هیئت علمی و ثابت یه اندازه کافی وجود دارد اما در بعضی حوزهها که با کمبود استاد مواجه هستیم، از اساتید حق التدریسی دارای مدرک PHD و مرتبه استادیاری باشند و یا دانشجویان دکتری استفاده میکنیم؛ همچنین در واحدهای شهرستانی برای تدریس از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور فقط آموزشهای پایه و تخصص را فرامیگیرند واحدهای پژوهشی ندارند، افزود: اما در دورههای ارشد یا تحصیلات تکمیلی و دکتری به دلیل اینکه پایان نامه دانشجویان باید وارد امر پژوهش شوند که در این راستا هرچقدر مقاله زیاد چاپ کنند، امتیازات و اعتبارات علمی دانشگاه و دانشجو بیشتر میشود؛ جایگاه پیام نور از نظر علمی و تعداد مقالات و طرحهای پژوهشی مطلوب است.
دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی سه مراکز نوآوری وجود دارد
وی ادامه داد: سه مرکز نوآوری وابسته به پارک علم فناوری در سطح استان با هدف جذب نخبگان، صاحبان ایده و کارآفرین تاسیس شده است که در این مراکز، دانشجویان با داشتن امکانات و فضای مناسب به پرورش طرح و ایدهها میپردازند تا طرحهای ارائه شده، پس از تایید پارک علم و فناوری به مراکز رشد ارسال شده و تجاری سازی شود.
معصومی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در هفتمین نمایشگاه ربع رشیدی تبریز، نسبت به دانشگاههای دیگر حضور چشم گیری داشت، درخصوص طرحهای نوآوری این دانشگاه، اظهار کرد: ساخت دستگاه پمپ تصفیه گازوئیل، وسیله الکتریکی برای جمع آوری برقهای اضافی دستگاهها، طراحی نرم افزارهای آموزشی، تولید ماشین آلات کشاورزی از جمله طرحهای ارائه شده در نمایشگاه رینوتکس تبریز بود که حتی برخی به تجاری سازی میرسد.
وی افزود: قراردادهایی در حوزه کارآفرینی، پژوهشی، برگزاری استارتاپ و آموزش عالی آزاد در راستای افزایش اشتغال زایی با سازمانهای مختلفی مانند سازمان فنی حرفهای، صمت و یا انجمنهای صنفی منعقد کردیم؛ طی قراردادی با معاونت روستایی ریاست جمهوری در خصوص اشتغال زایی روستایی، آموزشهایی در زمینه کشاورزی، صنایع دستی و خوداشتغالی در مناطق روستایی ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: هدف دانشگاه پیام نور، انجام رسالت خود نسبت به جامعه، نظام و دولت به نحو احسنت است که در سه حوزه آموزش یا ترویج علم و تخصص لازم، پژوهش از طریق تحصیلات تکمیلی و حوزه کارآفرینی در مراکز نوآوری است.
معصومی ادامه داد: به دنبال توسعه کیفی همچون تالیف کتابهای پرمحتوا و ساخته آزمایشگاههای مجهز هستیم تا با استقلال در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به جامعه خدمت کنیم.
وی در خصوص بعد فرهنگی دانشگاه، گفت: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی و بسیج دانشجویی از جمله فعالیتهای دانشگاه در حوزه فرهنگی است؛ سعی میکنیم تا افرادی متخصص، کاارآفرین و با شخصیت اجتماعی کامل تحویل جامعه دهیم زیرا معتقدیم که مهمترین عنصر پیشرفت یک جامعه، نیروی انسانی است.
وی متذکر شد: تحریمها نوعی نعمت محسوب میشوند زیرا باعث شده به جوانان این مرزوبوم اعتماد کرده و فرصت بدهیم.
دورههای مهارت زایی برای تمامی اقشار جامعه در دانشگاه پیام نور برگزار میشود
وی در خصوص دورههای مهارت زایی و اشتغال زایی برای دانشجویان، دانش آموختگان و سایر اقشار جامعه، گفت: دورههایی تحت عنوان آموزش عالی آزاد با بهره گیری از تخصص اساتید دانشگاه برگزار میشود که استقبال خوبی نیز به عمل آمده است.
رئیس داشنگاه پیام نور آذربایجان شرقی ادامه داد: دورههایی مانند آشنایی با گیاهان دارویی، دورههای برای تربیت مدیر تحت عنوان MBA و DBA، آشنایی با بورس، دوره آشنایی با نرم افزار، کامپیوتر و حسابداری است که در پایان دوره، یک گواهی پایان دوره که مورد تایید وزارت علوم است به داوطلبان ارائه میشود.
نظرات کاربران