- مخابره شده در تاریخ : ۱۷ / فروردین / ۱۳۹۹
- کد خبر : 66926
- گروه خبري : اخبار آموزش عالی
- لينك مستقيم خبر : https://pnuna.com/?p= 66926
تحولات آموزشی جدید در دانشگاه امیرکبیر/ جذب هیات علمی کیفی
پیام نورنا: معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر از تحولات جدید آموزشی خبر داد و گفت: راه اندازی گرایش های جدید در سال ۹۹ متعادل می شود تا مبادا منابع موجود را جایی هزینه کنیم که ارزش افزوده ای ندارند.
به گزارش پیام نورنا (PNUNA.COM) : مهر – سید محمدحسین کریمیان در خصوص برنامههای سال آینده این دانشگاه در حوزه آموزش، گفت: یکی از اهدافی که دنبال خواهیم کرد، بالانس تعداد گرایشهایی است که در دانشگاه امیرکبیر ارائه میشود.
بررسی گرایشهای جدید در مقاطع ارشد و دکتری
وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از گرایشهای مختلفی را ارائه میدهیم و دائماً هم تقاضای دانشکدهها بر افزایش و ارائه گرایشهای جدید است. در این شرایط ما در نظر داریم، با توجه به پتانسیل و ظرفیتی که در حوزه منابع انسانی و مالی داریم، بررسی کنیم و ببینیم کدام گرایشها برای ما در اولویت است تا مبادا منابع موجود خود را جایی هزینه کنیم که مزیت و ارزش افزوده ای برایمان ندارد. این یکی از مهمترین برنامههایی است که در سال ۹۹ در مقاطع ارشد و دکتری، خصوصاً ارشد دنبال خواهیم کرد.
راه اندازی دورههای کارورزی در مقطع کارشناسی
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در مقطع کارشناسی هم به دنبال این هستیم که در کنار دوره رسمی، بتوانیم تا حدی دورههای کارورزی را راه اندازی کنیم؛ یعنی امکانی برای عدهای از دانشجویان فراهم سازیم تا همزمان که درس میخوانند، بتوانند یک ترم آزاد شده یا مرخصی بگیرند، بروند در همان زمینه تحصیلی، کار حرفه ای کنند و برگردند.
جذب هیأت علمی کیفی در سال ۹۹
کریمیان ادامه داد: همچنین یکی دیگر از برنامه راهبردی ما برای سال ۹۹ نیز جذب هیأت علمیهای کیفی است. برای جذب هیأت علمی همواره سالی ۲ بار فراخوان میدهیم. به این ترتیب که ابتدا ما به وزارت علوم اعلام میکنیم که مثلاً ۳۰ نفر میخواهیم. در فراخوان، افراد متقاضی فرم پر میکنند و در ادامه ما شرایط متقاضیان را با دقت و وسواس، بررسی میکنیم و نهایتاً نفراتی را که نیروی کیفی باشند، انتخاب میکنیم.
حقوق هیأت علمی کفاف زندگی او را نمیدهد
وی گفت: البته باید توجه داشت که به دلیل وضع نه چندان خوب اقتصادی کشور، ما به مرور زمان، متقاضیان با کیفیتی نخواهیم داشت. چرا که حقوقی که به هیأت علمی پرداخت میشود، عملاً کفاف زندگی را نمیدهد و فردی هم که دارای کیفیت بالا است، معمولاً گزینهها و انتخابهای زیادی دارد. بنابراین برخی از آنها که انسانهای شریفی هستند، فداکارانه، آپشن ها و فرصتهای خوب دیگرشان را کنار میگذارند و برای خدمت به دانشگاهها می آیند. در مقابل اما، بسیاری نیز بواسطه عدم برخورداری از پشتوانه مالی مناسب، این امکان را ندارند که بیایند و در دانشگاه مشغول بشوند و بالاجبار برای گذران زندگی، به فرصتهای بهتری که پیش رو دارند، پاسخ مثبت میدهند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: با این وجود ما تلاش میکنیم به کسانی که میشناسیم نزدیک شویم و از آنها برای همکاری دعوت کنیم؛ ولی این کار هم شاید نهایتاً تا ۲۰ درصد در جهت کیفی کردن هیأت علمی مؤثر باشد.
نظرات کاربران